clanak False

Prijem za sudionike violinističkog natjecanja Vaclav Huml

15.02.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je, danas, u palači Dverce sudionike i organizatore 10. međunarodnog violinističkog natjecanja „Vaclav Huml“.

Velika mi je čast i zadovoljstvo da vas mogu sve pozdraviti i zaželjeti vam srdačnu dobrodošlicu uz Deseto jubilarno glazbeno natjecanje „Vaclav Huml“. Zahvaljujem organizatorima ove glazbene manifestacije međunarodnog ugleda koja okuplja najdarovitije violiniste iz zemlje i svijeta. Čestitam glazbenicima koji su se plasirali u završnicu natjecanja, te svima želim ugodan boravak u Gradu Zagrebu, rekao je gradonačelnik Bandić.

Iskreno se zahvaljujem što ste nas tako lijepo primili, te na vašoj kontinuriranoj potpori natjecanju i što zahvaljujući vama možemo mirno spavati, rekao je predsjednik organizacije natjecanja Zlatko Stahuljak, obraćajući se gradonačelniku i pročelniku resornog ureda za kulturu Ivici Lovriću.

Zlatko Stahuljak istaknuo je da je posebno ponosan zbog činjenice da se za ovogodišnje natjecanje prijavio rekordan broj od 79 natjecatelja, među kojima čak devet iz Hrvatske, što je, također, najveći broj prijavljenih kandidata od osnutka natjecanja 1977.

Jubilarno 10. međunarodno violinističko natjecanje „Vaclav Huml“ održava se u Hrvatskom glazbenom zavodu i Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, od 8. do. 15. veljače. Predsjednik žirija je glasoviti ruski violinist i pedagog Viktor Tretiakov.


Gradske vijesti - 2013.