clanak False

Prijem za dr. sc. Tomislava Domazeta Lošu

21.02.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u palači Dverce poznatog znanstvenika - znanstvenog suradnika na Institutu Ruđer Bošković dr. sc. Tomislava Domazeta Lošu, koji ga je upoznao sa svojim radom i aktualnim projektima.

Gradonačelnik Bandić zahvalio se dr. sc. Tomislavu Domazetu Loši na tome, što se, unatoč činjenici da su mu zbog njegovog znanstvenog rada otvorena sva vrata za nastavak znanstvene karijere u SAD-u i u EU, odlučio ostati raditi u Zagrebu i Hrvatskoj, odnosno u Institutu Ruđer Bošković. Vrlo rado ću, u okviru suradnje između Grada Zagreba i Instituta Ruđer Bošković, podržati i aktualni projekt kojim se bave dr. sc. Domazet i njegovi suradnici, dodao je gradonačelnik.

Uz zahvalu gradonačelniku na prijemu, dr. sc. Domazet istaknuo je da se odlučio ostati u Zagrebu, Hrvatskoj i Institutu Ruđer Bošković , među ostalim i zbog toga što u Ruđeru imamo sve preduvjete: kvalitetne ljude, sredstva i instrumente za razvijanje znanstvenih programa na kojima radi. Pojasnio je, također, da je ovoga trenutka, u centru njegovog znanstvenog istraživanja način na koji funkcioniraju bakterije, interakcija između bakterijskog svijeta i životinja, odnos našeg imunološkog sustava i bakterijskih zajednica, što sve u budućnosti može dovesti do sasvim konkretnih i korisnih rješenja na različitim područjima.


Gradske vijesti - 2013.