clanak False

Prevencija primjenom automatskih defibrilatora

29.01.2013.

Projekt „ Prevencija iznenadne srčane smrti primjenom automatskih vanjskih defibrilatora na području Grada Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić održao je radni sastanak s predstavnicima trgovačkih centara grada Zagreba i kino operaterima , a povodom pokretanja druge faze projekta „Prevencija iznenadne srčane smrti primjenom automatskih vanjskih defibrilatora na području grada Zagreba“. 

U prvoj fazi projekta Grad Zagreb je osigurao šest, a Zaklada „Hrvatska kuća srca“ tri automatska vanjska defibrilatora( AED) koji će biti postavljeni na devet najfrekventnijih mjesta u gradu Zagrebu. Za rad s automatskim vanjskim defibrilatorom educirano je stotinu osoba- laika. 

Druga faza projekta predviđa postavljanje defibrilatora u svim većim trgovačkim centrima i kino dvoranama. Predstavnici spomenutih društava pozdravili su inicijativu Gradonačelnika i projekt Grada Zagreba koji im je prezentirao pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, dr. Zvonimir Šostar. Za drugu fazu Projekta, Grad Zagreb će osigurati edukaciju laika , a od trgovačkih centara je zatraženo da sudjeluju u projektu nabavkom potrebnih defibrilatora. Nadamo se da će suradnja javnog i privatnog sektora u ovom važnom projektu biti na korist cijele zajednice i doprinijeti boljoj sigurnosti naših građana.


Gradske vijesti - 2013.