clanak False

Palčić gore

09.04.2013.

(Hina) - Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj danas su donirani intenzivni inkubator te respirator za koji su sredstva prikupljena na humanitarnom koncertu "Pjesmom za Palčiće" u sklopu HRT-ove akcije "Uz nas niste sami", kao i dva perfuzora.

Radi se o dvanaestoj donaciji u 12 mjeseci humanitarne akcije "Palčić gore". Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčić" Željka Vučko, koja je i organizirala akciju napomenula je da je od početka akcije 21. ožujka 2012. prikupljeno 2,5 milijuna kuna te da je donirano 12 rodilišta.

Istaknula je da je cilj akcije koja će trajati do kraja ove godine, donirati još 16 rodilišta. Apelirala je na Vladu da se priključi toj akciji tako da PDV, koji je udruga morala platiti, vrati na njihov račun ili da kupi potreban uređaj.

"Godišnje se na Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje djece liječi više od šest tisuća djece", istaknula je pročelnica tog Zavoda Ljiljana Popović.

Dodala je da im je donacija inkubatora, kao i perfuzora od kojih je jedan donacija Kozma, a drugi Sajma vjenčanja beskrajno vrijedi.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Osman Kadić istaknuo je da je oprema u toj bolnici stara oko 20 godina te dodao da bolnici iz tekućih prihoda ne ostaje ništa za nabavu nove opreme, zbog čega su ovakve akcije potrebne.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bolnici je obećao još jedan inkubator koji će donirati Grad, te najavio da će novac koji sjedne na račun za kampanju, uplatiti za kupnju respiratora.

"Ovom akcijom pokazana je humanitarnost i dobro srce", rekao je zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik pohvalivši rad udruge.

Ravnatelj HRT-a Goran Radman posebno se zahvalio građanima koji su sudjelovali u akciji napomenuvši da su ovakve akcije potrebne kada država ne može osigurati pomoć putem svojih socijalnih mehanizama. 
 


Gradske vijesti - 2013.