clanak False

Obnova uspinjače na Ksaveru

02.04.2013.


Na zahtjev stanovnika Ksavera, predvođenih prof.dr. Jelenom Aurer, danas započinju pripremni radovi za rekonstrukciju uspinjače – poveznice između Zvijezde i Cmroka, koja nije u funkciji već 33 godine, rekao je gradonačelnik Milan Bandić u Ksaverskoj 16, na gornjoj stanici uspinjače – izlaz na Jurjevsku ulicu.

Žitelji Ksavera s problemom pristupa vozila javnih službi, pogotovo kola Hitne pomoći, žive već tridesetak godina, pogotovo je teško starijim i bolesnim osobama osuđenim samo na stepenice, a svima je teško u zimsko doba kad padne snijeg, naglasila je gđa Aurer. Svih ovih godina nitko osim gradonačelnika Bandića nije imao sluha za naše probleme koji će sada biti riješeni, dodala je, uz zahvalu gđa Aurer.

Ova mala uspinjača je žila kucavica za oko 1000 ovdašnjih stanovnika. Danas započinjemo s pripremnim radovima koji će obuhvatiti sanaciju stepenica i uređenje okoliša, nakon čega slijedi sanacija uspinjače, istaknuo je gradonačelnik Bandić, s molbom građanima da imaju razumijevanja i strpljenja tijekom radova.

Kako se čulo, za sanaciju stepenica, uspinjače i uređenje okoliša Grad je osigurao 2.769.900,00 kuna, predviđeni rok za dovršenje je 90 dana, a radove će izvoditi tvrtke Energomont iz Karlovca i Tehnoekspert iz Zagreba.


Gradske vijesti - 2013.