clanak False

Obilazak GČ Črnomerec

17.04.2013.


U okviru redovitih obilazaka gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić danas je, sa suradnicima i predstavnicima gradskih četvrti, obišao GČ Črnomerec – nove prostore Osnovne glazbene škole Ivana Zajca u Ilici 227, dječje igralište u Domobranskoj ulici, Osnovnu školu Pavleka Miškine, Dvojkovićev put te Osnovnu školu Ivana Cankara.

Novi prostori za Osnovnu glazbenu školu Ivana Zajca

Današnji obilazak započeo je razgledavanjem novih prostorija koje je Grad dodijelio za potrebe Osnovne glazbene škole Ivana Zajca. Kako se čulo, Grad je osim prostora veličine oko 320 m2 financirao izradu projekta za uređenje te će financirati opremanje škole, a škola je iz vlastitih sredstava financirala izvođenje radova u iznosu od cca. 1,500.000,00 kuna.
Ravnateljica Branka Hranić, uz zahvalu gradonačelniku i suradnicima, istaknula je kako se ovim prostorima rješavaju smještajni problemi škole, dodavši da bi opremanje prostorija trebalo krenuti uskoro, kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine.

Uređeno dječje igralište u Domobranskoj ulici

U sklopu Plana malih komunalnih akcija Gradske četvrti Črnomerec, u investiciji vrijednoj oko 800.000 kuna, prošle godine uređeno je dječje igralište u Domobranskoj ulici. Radovi su uključivali rušenje i otklanjanje dotrajale parkovne opreme i dječjih sprava, te ugradnju novih i uređivanje hortikulture.

Uskoro dogradnja Osnovne škole Pavleka Miškine

Za najkasnije tri tjedna trebali bi početi radovi na dogradnji i rekonstrukciji postojećeg dijela Osnovne škole Pavleka Miškina, a planirano trajanje radova je 24 mjeseca, rekao je gradonačelnik Bandić na obilasku jedne od najstarijih škola u Zagrebu, koja je 2006. proslavila 130. obljetnicu, istaknuvši da se u obnovu škole planira uložiti još oko 20-ak milijuna kuna.
Do školske godine 2014./2015. sve će škole u Zagrebu, uključujući i ovu, raditi u dvije smjene, a naš je cilj da sve škole u Zagrebu za šest godina rade u jednoj smjeni, dodao je gradonačelnik.
Ravnateljica škole Vesna Vrbanović Jančić, uz zahvalu gradonačelniku i suradnicima, istaknula je kako školu pohađa oko 600 učenika u 24 razredna odjela, te kako zbog nedostatka prostora škola još uvijek radi u tri smjene, stoga im najavljena obnova i nadogradnja puno znači.

Dvojkovićev put

Nakon Osnovne škole Pavleka Miškine, na red je došao obilazak Dvojkovićevog puta, koji je uređen u okviru malih komunalnih akcija Gradske četvrti Črnomerec za 2012. U investiciji vrijednoj oko jedan milijun kuna, uređen je kolnik ulice Dvojkovićev put u dužini od 760 metara, širine 4 – 5 metara, te je potpuno uređena oborinska odvodnja.

Osnovna škola Ivana Cankara

Na kraju obilaska, gradonačelnik je obišao Osnovnu školu Ivana Cankara gdje su prošle godine izvršeni radovi na uređenju sanitarnih čvorova na zapadnoj strani, a ove se godine planira uređenje sanitarnih čvorova na istočnoj strani škole. Vidjevši da je igralište škole u poprilično lošem stanju, gradonačelnik je inicirao koordinaciju nadležnih gradskih službi, kako bi do jeseni ove godine igralište zasjalo u novom ruhu.


Gradske vijesti - 2013.