clanak False

Nastavak Projekta "Ambliopija"

27.02.2013.

U zgradi Gradske uprave održana je konferencija za novinare na temu Ambliopija u četverogodišnje djece Grada Zagreba.
Osobito mi je zadovoljstvo u ime Grada Zagreba i svoje osobno pozdraviti nastavak uspješnog projekta Kliničke bolnice Sveti Duh. Grad Zagreb je i ove godine, treću godinu za redom osigurao sredstva u proračunu Grada Zagreba u iznosu od 250.000,00 kn za provođenje projekta Ambliopija u četverogodišnje djece Grada Zagreba.
– rekao je gradonačelnik Milan Bandić.


Projekt kojeg provodi Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti duh pod pokroviteljstvom Grada Zagreba uključuje djecu od četiri do četiri i pol godine koja pohađaju vrtiće Grada Zagreba za koje su oba roditelja/zakonski staratelj potpisala informirani pristanak. Svrha Projekta jest otkrivanje refraktivnih grešaka i poremećaja vida, a najvažniji učinak ovog Projekta jest redukcija preventabilnog gubitka vida.
Cilj Projekta je na znanstveno utemeljenim rezultatima ukazati na značajan problem i uspješno rješavanje Ambliopije u Gradu Zagrebu, odnosno Republici Hrvatskoj te predložiti univerzalni model koji bi bio u funkciji nacionalnog skrininga.


Na konferenciji za novinare bili su prisutni: pročelnik Gradskog ureda zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, voditeljica Odjela za zdravstvene projekte i programe Ministarstva zdravlja Valerija Stamenić, ravnatelj KB Sveti Duh Miran Martinac, te voditelj Projekta i predstojnik Klinike za očne bolesti KB Sveti Duh Mladen Bušić.


Gradske vijesti - 2013.