clanak False

Kandidatura za Europske sveučilišne igre

12.03.2013.

 

U palači Dverce održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena kandidatura za Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016.


U ime Grada Zagreba, koji je uz Rijeku domaćin igara, prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević: Nadamo se da će Rijeka i Zagreb, kao toliko puta do sada, ponovno biti u središtu međunarodne sportske javnosti, a uz takve priredbe najuspješnije se promiču kulturne, turističke, povijesne i prirodne vrijednosti zemlje domaćina – rekla je zamjenica Pavičić-Vukičević.

 

Proslavljeni hrvatski sportaš Gordan Kožulj, kao voditelj projekta kandidature Europskih sveučilišnih igara 2016., predstavio je kandidaturu Zagreba i Rijeke, te istaknuo da će Hrvatska ponuditi natjecanja u 23 sportske discipline, od čega dviju za sporta za osobe s invaliditetom.
Očekujemo više od četiri tisuće studenata sportaša s dvjestotinjak europskih sveučilišta, i vjerujemo da će ova europska univerzijada imati veći broj sudionika nego Univerzijada u Zagrebu 1987. - rekao je Kožulj.


Uz prisutnost brojnih uzvanika, javnosti su se obratili domaćin Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza; Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Danira Nakić-Bilić, predsjednica Nacionalnog vijeća za sport; Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci; te Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke.
Konačna odluka o domaćinu Europskih sveučilišnih igara bit će objavljena u Ljubljani, 1. lipnja 2013.


Gradske vijesti - 2013.