clanak False

Humanitarna akcija - grudanje

26.01.2013.

FOTOGALERIJA

Kao što je i obećao, prošlog tjedna, prilikom čišćenje snijega ispred Dječjeg vrtića Vrbik, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pridružio se danas, kod paviljona na Zrinjevcu, humanitarnoj akciji – grudanju, u organizaciji Crvenog križa Grada Zagreba i Soundset Plavog radija.
Cijena grude bila je 15 kuna, dok su se tri mogle dobiti za 30, a prikupljena sredstva, 4.000 kuna, namijenjena su beskućnicima smještenima u Kosnici. 

Pri dolasku na Zrinjevac gradonačelnik Bandić istaknuo je da ga svaki dan gađaju, stoga nema straha, a pogotovo kad je to sve u humanitarne svrhe. Iskoristili smo to što još ima snijega, malo se zabavili, a što je najvažnije učinili smo dobro djelo, rekao je gradonačelnik, koji je i sam kupio nekoliko gruda, uključujući i najveću, vrijednu 100 kuna, te je i na taj način podržao ovu akciju.

Uz gradonačelnika, građani koji su u velikom broju došli podržati ovu humanitarnu akciju, grudati su mogli i radijske voditelje Daniela i Charlija, te Batmana. Ideja za akciju došla nam je u sekundi, spontano, a htjeli smo se na neki način odužiti beskućnicima koji su čistili Domovinski most kako bi naši sugrađani mogli normalno hodati – istaknuo je Daniel Bilić, voditelj na radiju Soundset Plavi.


Gradske vijesti - 2013.