clanak False

Gradonačelnik u Subotici

25.01.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je večeras u Subotici, šestom po redu Prelu mladeži Demokratskog sveza Hrvata Vojvodine, tamošnjoj poznatoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji koja je okupila predstavnike mladeži iz Hrvatske, Austrije, Rumunjske i Mađarske, te mladež iz Srijema, Banata i Bačke. 

Na prigodnoj svečanosti otvaranja Prela, gradonačelnik je pozdravio mnogobrojne uzvanike među kojima su bili visoki predstavnici Grada Subotice, Hrvatskog nacionalnog vijeća, hrvatskih institucija i organizacija iz Vojvodine, te Katoličke crkve. Naglasio je da na području Zagreba tradicionalno prebivaju stanovnici različitih etničkih, kulturnih i vjerskih obilježja i opredjeljenja koji, na poseban i nenadomjestiv način, pridonose bogatstvu i raznolikosti zagrebačkoga gospodarskog, političkog, kulturnog i svekolikoga drugog života.
Željeli bismo da Hrvati izvan domovine, ma gdje bili ili živjeli, uživaju ista prava i slobode u skladu s europskom praksom i standardima. Zagreb pruža svesrdnu podršku vojvođanskim Hrvatima koji svojom kulturnom baštinom i povijesnom memorijom čine dio hrvatskog nacionalnog identiteta – rekao je gradonačelnik zahvalivši domaćinima na naporu, ljubavi i entuzijazmu kojim njeguju nacionalnu kulturno – povijesnu baštinu, te dodao da i dalje mogu računati na podršku i partnerstvo Zagreba, glavnoga grada svih Hrvata. 

Prije Subotice, gradonačelnik Bandić posjetio je i Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec u Tavankutu.


Gradske vijesti - 2013.