clanak False

Gradonačelnik u Brezovici

12.04.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika, predstavnika gradskih četvrti i novinara obišao je gradsku četvrt Brezovicu. Današnji obilazak uključivao je Gradsko groblje Brezovica, ulice: Zadvorska, Prigradska, Frklići i Hudobička gdje su u tijeku radovi na izgradnji kanalske mreže, gradilište budućeg Mjesnog odbora Kupinečki Kraljevec, lokaciju
budućeg Dječjeg vrtića u Dragonošcu te izložbu dječjih radova u Mjesnom odboru Dragonožec.

Gradsko groblje Brezovica

Najvažnije da smo taj problem riješili, zahvaljujući ponajviše našim vatrogascima. Situacija je pod kontrolom i groblje više nije poplavljeno – rekao je gradonačelnik u obilasku groblja u Brezovici. Dodao je, također, kao je da netko nije odradio svoj posao, odnosno da su Hrvatske vode i Vodoprivreda redovito čistile slivnike i kanale, do poplave ne bi ni došlo. Odgovorni će, naglasio je, snositi konzekvence.

Izgradnja kanalske mreže u Brezovici

U zadnjih 13 godina napravili smo više nego u prethodnih 50 godina, iako još postoje mjesta u rubnim dijelovima grada koja nemaju kanalizaciju i vodovod, ali riješit ćemo i to, istaknuo je gradonačelnik Bandić kod Zadvorske ulice gdje je u tijeku izgradnja kanalske mreže.

Kako se čulo, u tijeku je gradnja 1.544 m javnog kanala na ovim lokacijama: Zadvorska do Prigradske, Prigradska, Prigradska III. Odvojak i Ulica Frklići, te 656 m javnog kanala na ovim lokacijama: Hudobička II. Odvojak i Hudobička IV. Odvojak, a sredstva su osigurana iz Plana malih komunalnih akcija Gradske Četvrti Brezovica 2012. – 2013. 

Nova zgrada za Mjesni odbor Kupinečki Kraljevec

Do kraja ove godine objekt Mjesnog odbora Kupinečki Kraljevec trebao bi biti u funkciji, rekao je Žarko Vučak, vijećnik gradske četvrti Brezovica, dodavši da se, uz prostore za potrebe mjesnog odbora, na drugom katu planira urediti mala dvorana za športsku rekreaciju.

Nakon što je čuo za problem stanovnika Kupinečkog Kraljevca u vezi s premalim brojem autobusnih linija nakon što su neke ukinute, pa sada nisu dostatne, gradonačelnik je najavio da će u dogovoru sa ZET-om u najkraćem mogućem roku riješiti problem na zadovoljstvo građana.

Vrtić u Dragonošcu

Nalazimo se na prostoru na kojem će uskoro početi izgradnja novog vrtića. Ako svi odrade svoj posao na jesen sljedeće godine prva djeca će se moći upisivati u vrtić, rekao je gradonačelnik, dodavši da su svi imovinsko-pravni odnosi sređeni te se kreće u postupak javne nabave.
Stjepan Cerovski, predsjednik Vijeća Gradske četvrti, rekao je kako bi budući vrtić trebao imati kapacitet 60-ero djece smještajne u tri odgojne skupine (dvije vrtićke i jedna jaslička).

Današnji obilazak završio je u prostoru Mjesnog odbora Dragonožec, gdje su prisutni uz mali domjenak imali priliku pogledati izložbu dječjih radova.


Gradske vijesti - 2013.