clanak False

Gradonačelnik s majkom Nore Šitum

04.02.2013.

(www.zagreb.hr/Infopunkt) Gradonačelnik Milan Bandić primio je Đanu Atanasovsku, majku male Nore Šitum, koja se već dvije godine bori s akutnom limboflastičnom leukemijom.''Ono o čemu je gradonačelnik jučer govorio, danas je potvrdio. Iznos koji će nedostajati do tri milijuna kuna, koliko iznose troškovi liječenja, nadoknadit će Grad Zagreb, a također će pokriti troškove stanovanja i puta'' izjavila je nakon sastanka majka male Nore čija je sudbina i teška bolest,  ponajviše želja da joj se pomogne u mogućem izliječenju u Dječjoj bolnici u Philadelphiji,  podigla cijelu Hrvatsku na noge. Telefonom i uplatama do sada je prikupljeno 2,5 od ukupno potrebnih 3,3 milijuna kuna za kompletno liječenje i kontrole u sljedeće dvije godine.

 Gradonačelnik nije davao izjave nakon sastanka, ali je Norina majka otkrila da je rekao kako će se svi pročelnici odreći 100 kuna za malenu Noru:

 

Norina majka zahvalila je svima koji su svojim pozivima ili uplatama pomogli prikupljanju sredstava za njezinu kćer. "Ovo što se dogodilo u posljednjih 48 sati, to je čudo i nema za to realnog objašnjenja" - rekla je.


Potsjetimo, potaknut informacijama o teškoj bolesti i hrabroj borbi male Nore Šitum koja se trenutačno nalazi na liječenju u Klinici Fran Mihaljević u Zagrebu, kao i nastojanjem njenih najbližih i udruge Hrabro dijete koji pokušavaju namaknuti sredstva za liječenje u Sjedinjenim Američkim Državama, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić jučer je najavio da će, ukoliko se ne uspije skupiti potrebna suma, odnosno, ukoliko resorno ministarstvo i HZZO ne pokriju u potpunosti troškove liječenja u SAD-u, a po preporuci hrvatskih stručnjaka, Grad Zagreb namiriti razliku do potrebnog iznosa. 


Najavio je, također da će se, s obzirom na ozbiljnost i hitnost situacije, danas naći s gospođom Atanasovskom.


Gradske vijesti - 2013.