clanak False

Gradonačelnik Bandić u povodu trovanja kućnih ljubimaca:

28.02.2013.



Suočeni s neshvatljivim, opasnim i protuzakonitim postupcima nepoznatog ili nepoznatih počinitelja, koji su svojim neciviliziranim činom ugrozili život ili usmrtili veći broj kućnih ljubimaca na području grada Zagreba, izražavam nadu da će nadležna tijela što prije pronaći odgovorne i da će biti najstrože kažnjeni.

Ovim putem želio bih istaknuti i to da se ovim neodgovornim i kriminalnim postupcima ne ugrožavaju samo kućni ljubimci već i zdravlje i život naših sugrađana, posebno onih najmlađih koji će uskoro, s lijepim vremenom, okupirati zagrebačke parkove. Tim je važnije da nadležne službe što prije obave svoj dio posla, da ih otkriju i primjereno sankcioniraju, a Grad Zagreb u tome im daje punu podršku.

Zagreb je oduvijek bio visoko civilizirana sredina koju krasi tolerancija i snošljivost, bio i jest siguran grad, kako za njegove građane, tako i za njihove kućne ljubimce. Nadležne službe Grada Zagreba u svakodnevnom su kontaktu sa službama koje provode istražne radnje u ovom slučaju. Naše sugrađane, vlasnike kućnih ljubimaca molim da pojačano vode brigu o svojim životinjama prilikom izlazaka na javne površine poštujući sve odredbe komunalnog reda, a da bilo kakva saznanja, koja bi vodila k otkrivanju počinitelja, podijele s policijom koja će, vjerujem, vrlo skoro okončati istragu.


Gradske vijesti - 2013.