clanak False

Dodjela nagrade Zlatni indeks

21.03.2013.


Treću godinu za redom dodijeljena je nagrada Zlatni indeks, jedinstvena nagrada na području Republike Hrvatske koja se dodjeljuje poduzećima koja su najviše pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata.

Na svečanosti u Hypo centru, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević čestitala je dobitnicima nagrade – gospodarstvenicima koji su prepoznali potrebu za pružanjem podrške studentima i njihovim projektima, te važnost suradnje za bolju budućnost. Posebne čestitke zamjenica gradonačelnika uputila je organizatorima Zlatnom indeks timu – Udruzi eSTUDENT, te naglasila da se nada da će dodjela ove nagrade postati tradicija i mjesto susreta mnogih studentskih ideja i gospodarstva. Mi u Gradu, dodala je, redovito svake godine podupiremo i animiramo studente dodjelom stipendija Grada Zagreba.

Prema riječima voditelja Udruge e-STUDENT Hrvoja Filipovića, ovo je Projekt koji povezuje akademsku zajednicu, studente i gospodarstvo. Mladi su ti koji donose budućnost, dodao je, zahvalivši se Indeks timu i svim partnerima bez kojih, kako je naglasio, ne bi bilo ni ovog Projekta.

Zlatni indeks 2012. dodijelio je ukupno 12 nagrada u šest kategorija, te posebnu nagradu žirija koja je pripala tvrtkama Adacta, Siemens i HPB i Grand Prix za velika javna, mješovita i privatna poduzeća koji je dobilo poduzeće Ericsson Nikola Tesla. Tvrtka Henkel osvojila je Grand Prix za mala i srednja poduzeća.

Kako se čulo, Projekt podupiru predsjednik Republike Hrvatske, Vlada RH, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Sveučilište u Zagrebu.


Gradske vijesti - 2013.