clanak False

Djeca crtaju i pišu Hrvatsku

19.06.2013.

Hrvatska turistička zajednica, u okviru ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku, dodijelila je danas u restoranu Maksimir priznanja za najbolji likovni i literarni rad djeci osnovnih škola i vrtića na natječaju Djeca crtaju i pišu Hrvatsku. Prigodnoj svečanosti pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Htio bih se prije svega zahvaliti Hrvatskoj turističkoj zajednici što već 13. godinu zaredom provodi ovu hvalevrijednu akciju, a posebno pozdravljam sve one koji crtaju i pišu Hrvatsku - ovu divnu djecu. Svi ste vi pobjednici, jer ako igdje vrijedi krilatica važno je sudjelovati, onda vrijedi ovdje. Sva djeca vrtića i škola koja su se natjecala s likovnim i literarnim radovima; ove godine na temu „Ljepota mog zavičaja“, na najbolji su način demonstrirali kako su lijepi, posebni i uvijek inspirativni svi naši krajevi, mjesta i gradovi i kako se voli Hrvatska, zavičaj i rodni kraj. Ova akcija na najbolji način pomaže da se educira, promovira i promiče svijest o ljepoti naše zemlje i važnosti očuvanja prirode i okoliša, već od najranijeg uzrasta, rekao je gradonačelnik Bandić.

Ovo je akcija s jednim divnim naslovom - „Volim Hrvatsku“, a to bi i svima nama trebao biti moto u našim životima, da volimo svoju zemlju i da promičemo kvalitetu života i njene ljepote, istaknula je direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, ujedno se zahvalivši gradonačelniku, što je unatoč brojnim obavezama našao vremena da podrži Akciju.

Inače, glavni ured HTZ-a, sa sustavom turističkih zajednica od 2000. kontinuirano provodi projekt Volim Hrvatsku koji se sastoji od niza raznih ekološko-edukativnih akcija s ciljem, između ostaloga, očuvanja i zaštite prirode i okoliša te ljepše i uređenije Lijepe naše.

Kako se čulo, na natječaj koji je HTZ u suradnji sa sustavom turističkih zajednica županija i Turističkom zajednicom grada Zagreba, uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, 28. siječnja ove godine raspisao u svim dječjim vrtićima i osnovnim školama u Republici Hrvatskoj pristiglo je 42 likovna rada i 21 literarni rad, odnosno prvoplasirani na razini županija i grada Zagreba. 






 


Gradske vijesti - 2013.