clanak False

Delegacija Europskog pokreta u BIH kod gradonačelnika

17.07.2013.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić bio je danas domaćin delegaciji Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini, koju je predvodio predsjednik Pokreta Predrag Praštalo.


Na sastanku su gosti upoznali gradonačelnika s problemima s kojima se suočavaju jedinice lokalne samouprave u BIH, ali i naglasili sve prednosti i pozitivne ekonomske i socijalne perspektive razvoja, primjerice, Velike Kladuše i Prnjavora.


Gradonačelnik Bandić pružio je, u ime glavnog grada Hrvatske – 28. članice Europske unije, punu podršku stvaranju proeuropskog duha u susjednoj državi, kao i podršku svim inicijativama međugradske suradnje.


Europski pokret, koji broji 38 gradova članica, intenzivno djeluje kao proeuropski lobi, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u cijeloj regiji. Podsjetimo, u povodu Dana Europe u svibnju ove godine - odlukom EPBIH, zagrebački gradonačelnik izabran je za Europskog gradonačelnika regije 2013.


Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali šef Kabineta gradonačelnika Stipo Zeba, šefica Službe za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić, te poseban viši savjetnik gradonačelnika Harun Omerbašić, dok su načelnici općina Velika Kladuša i Prnjavor – Edin Behrić i Siniša Gatarić, te koordinator Ureda za regionalnu suradnju EPBIH Enes Halilović činili ostatak delegacije Europskog pokreta.


Gradske vijesti - 2013.