clanak False

Članovi KUD-a Horvati kod gradonačelnika

26.02.2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u zgradi Gradske uprave predstavnike Kulturno umjetničkog društva Horvati koji su ga upoznali sa svojim dugogodišnjim radom, te s problemima s kojima se susreću u nastojanju održavanja tradicije Horvata, naselja u Brezovici, ali i Zagreba i Hrvatske.

Drago mi je da vodite brigu o kulturi i da čuvate stare narodne običaje – rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši da ova gradska uprava kontinuirano pomaže i podržava zagrebačka kulturno umjetnička društva, te da će tako biti i u budućnosti, a KUD Horvati zaslužuje posebnu pažnju i zbog svoje dugovječnosti. Najme, aktivan je već više od 34 godine.

U znak zahvale na prijemu i podršci, predsjednik KUD-a Horvati Gordan Maslać darovao je gradonačelniku autentičan lajbek.
Na prijemu su bili prisutni: zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić, predsjednik Zajednice folklornog amaterizma Zagreba Drago Topolovec, te članovi KUD-a Horvati Sandra Pipić, Borna Meglajec, Dubravko Golubić, i Gordana Pipić.


Gradske vijesti - 2013.