clanak False

Bandić primio izaslanstvo HRS-a i brončanih rukometaša

14.02.2013.


(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), stručnog stožera muške reprezentacije i brončanih rukometaša te im čestitao na ostvarenom sjajnom uspjehu - osvajanju trećeg mjesta na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

„Rukomet je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova i svojim zajedništvom prezentirali ste Zagreb i Hrvatsku na najbolji mogući način“, istaknuo je gradonačelnik u prigodnoj riječi.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola zahvalio je na čestitkama i potpori te zamolio gradonačelnika za pomoć kako bi se rukometašima, kao jednima od najtrofejnijih hrvatskih sportaša, osiguralo da imaju vlastitu rukometnu dvoranu, odnosno bolje uvjete za treniranje i klupske, odnosno reprezentativne nastupe. Sada imamo velike troškove, jer se za svaki nastup u dvorani led mora prekrivati parketom, dodao je.

Gradonačelnik Bandić složio se da s obzirom na postignute uspjehe rukometaši moraju imati prioritet, napomenuvši da projekt rukometnog doma vrijedan 12 milijuna kuna, nažalost, stoji u ladici i naglasio da se o tome mora donijeti odluka nakon lokalnih izbora, „jer ćemo najvjerojatnije, kako stvari stoje, i u naredne četiri godine raditi zajedno“.

„Imate prioritet, ali ne smijemo se zaletavati, moramo biti odgovorni, jer vremena su teška, kriza i recesija je, nema sponzora, ali vjerujem da ćemo ga kada prođe kriza kroz godinu i pol moći krenuti u ostvarenje tog projekta, ako bi Vlada preuzela 50 postotni udjel u pokrivanju troškova. Do tada ćemo pronaći neko zamjensko rješenje“, poručio je Bandić.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac rekao je kako su u proteklih 17 godina čuli mnoga neostvarena obećanja bivših vlada i gradonačelnika, te da stalno moraju pregovarati hoće li moći igrati u Areni ili ne. Stoga je predložio da se organizira sastanak kako bi se taj problem trajnije riješio i kako bi mogli učiniti značajniji iskorak u razvoju rukometnog sporta u Zagrebu. U tom smislu je zatražio gradonačelnikovu pomoć kako odigravanje kvalifikacija s Mađarskom za nastup na Europskom prvenstvu 2014. u Danskoj u zagrebačkoj Areni 6. travnja ove godine ne bi bilo dovedeno u pitanje.

Izbornik reprezentacije Slavko Goluža kazao je kako možemo biti ponosni na uspjeh rukometaša i njihovo zajedništvo koje je prepoznato i bez kojeg ne bi bilo moguće ostvariti takav rezultat kao što je osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu.


Gradske vijesti - 2013.