clanak False

6. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Zagreba

12.03.2013.


U prostorima Gradske uprave danas je održana 6. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Zagreba koju je sazvao i vodio gradonačelnik Zagreba i predsjednik Vijeća Milan Bandić. Glavna točka sjednice bio je Konačni prijedlog akcijskog plana suzbijanja štetne uporabe alkohola u Zagrebu za razdoblje od 2013. do 2016., a primljen je na znanje izvještaj Radne skupine o tijeku izrade Strategije urbane sigurnosti.

Uz ocjenu da je riječ o kvalitetnom i sveobuhvatnom materijalu, na sjednici je prihvaćen Konačni prijedlog akcijskog plana suzbijanja štetne uporabe alkohola u Zagrebu za razdoblje od 2013. do 2016., koji je dorađen u skladu s prijedlozima odbora Gradske skupštine i bit će upućen Skupštini na razmatranje i usvajanje.

Na sljedećoj sjednici Vijeće će razmotriti prijedlog Policijske uprave zagrebačke o osnivanju Radne skupine za sigurnost cestovnog prometa, a danas je, među ostalim, primljena na znanje informacija o tome da je laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar postao referentni laboratorij za mikotoksine u hrani i hrani za životinje u RH.
.
Uz članove Vijeća (predstavnici Grada Zagreba, Policijske uprave zagrebačke, Ministarstva pravosuđa, Državnog inspektorata, Centra za socijalnu skrb Zagreb, Gospodarske komore Zagreb i Obrtničke komore Zagreb), sjednici su prisustvovali i predstavnici drugih ustanova i institucija koje se na direktan ili indirektan način bave sigurnošću u Gradu Zagrebu te najeminentniji stručnjaci iz toga područja.


Gradske vijesti - 2013.