clanak False

101. rođendan Helene Kapuano

20.06.2013.


U veseloj atmosferi, uz pjesmu, tortu i šampanjac, u Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Josip, danas je naša sugrađanka gospođa Helena Kapuano proslavila svoj 101. rođendan.

Uz rodbinu i prijatelje, proslavi gospođe Helene pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji joj je tom prigodom darovao cvijeće i košaru s voćem te joj, zajedno s pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnjom Fortunom, zaželio dobro zdravlje i poručio joj da se vide i sljedeće godine, u isto vrijeme i na istom mjestu na proslavi još jednog rođendana.

Gospođa Kapuano rođena je 1912. u Slavonskom Brodu, korisnica Doma je od 1998., a do umirovljenja bila je zaposlena u privatnoj tvrtki na radnom mjestu računovodstvenog djelatnika. Kako se čulo, u Domu je često posjećuju unuci i kćer liječnica koja za svoju majku ima samo najbolje riječi.

Ona je najbolja mama na svijetu, strpljiva i uvijek tu kad je trebalo pomoći. Meni i mom pokojnom bratu bila je najveća podrška u životu, rekla je gospođa Svjetlana Pintarić.

Baka Helena još uvijek je vitalna i vedra osoba, a na pitanje što je njen recept dugovječnosti odgovorila je kako je oduvijek bila aktivna te da je puno hodala.

Ravnateljica Doma Lidija Pavić, uz zahvalu gradonačelniku što je unatoč brojnim obavezama održao riječ i došao na proslavu rođendana, kao uspomenu na današnji dan, poklonila mu je sliku i keramički šestinski stalak za olovke, radove štićenika Doma, članova njihove likovne i keramičarske radionice.


Gradske vijesti - 2013.