clanak False

10. obljetnica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba

07.02.2013.


Prigodnom svečanosti, jutros je u Staroj gradskoj vijećnici obilježena 10. obljetnica rada Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba kojoj su prisustvovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik RH Ivo Josipović, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar zdravlja Rajko Ostojić, te predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić.

Uz posebnu zahvalu gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi, koji su prepoznali potrebu i ideju za osnivanje Poliklinike ovog tipa, ravnateljica Gordana Buljan Flander dodala je da je u ovih deset godina njihovu stručnu pomoć potražilo više od 10.000 djece i roditelja, od kojih je gotovo četvrtina proživjela obiteljsko nasilje. Zbog multidisciplinarnog načina rada i pristupa problemima s kojima se susreću, rad Poliklinike prepoznat je u Europi i Ujedinjenim narodima istaknula je, naglašavajući da surađuju sa stručnjacima iz relevantnih institucija, educiraju studente za rad sa zlostavljanom djecom, a Grad Zagreb omogućio im je i izdavačku djelatnost koja pomaže u procesu prevencije.

Čestitajući ravnateljici i djelatnicima na žaru i trudu s kojim obavljaju ovaj zahtjevan i osjetljiv posao zadnjih deset godina, zagrebački gradonačelnik se prisjetio 2002. godine kada je Poliklinika započela s radom u skromnim i skučenim prostorima u Gajnicama. Ovaj model rada, bez vaše predanosti i znanja, ne bi doživio ovakav uspjeh i bio prepoznat i cijenjen u Europi i Ujedinjenim narodima. Nastavite tim putem, a podršku od Grada imat ćete, naravno, i nadalje, dodao je na kraju gradonačelnik.

Na kraju svečanosti, ravnateljica Gordana Buljan Flander predala je gradonačelniku Milanu Bandiću zahvalnicu za svesrdni doprinos i podršku u osnivanju i radu Poliklinike za zaštitu djece.


Gradske vijesti - 2013.