clanak False

Tamburaški orkestar HRT-a otvara program Ljetne pozornice Bundek

08.07.2020.
Tamburaški orkestra HRT-a i  Kvartet Gubec  u četvrtak, 9. srpnja otvaraju program Ljetne pozornice Bundek koji će trajati sve do 16. srpnja 2020. U sklopu ovogodišnjeg programa očekuju nas izvedbe brojnih glazbeno-scenskih djela -  devet biranih koncerata poziv su svima na glazbeno osvježenje uz jezero i uživanje u prekrasnoj glazbi.
 
Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije osnovan je 1941. godine kao profesionalni ansambl tadašnje Radio-stanice Zagreb. Od tada, Orkestar u emisijama Radija i Televizije predstavlja hrvatsku narodnu glazbu. U posljednjih dvadesetak godina programska orijentacija Orkestra proširena je na djela s područja ozbiljne, zabavne i lake orkestralne glazbe. Orkestar djeluje pod umjetničkim vodstvom dirigenta Siniše Leopolda.

U 15 godina postojanja članovi Kvarteta Gubec bezbroj puta nastupili su na radiju i televiziji, imali su mnoštvo  koncerata pred vjernom publikom širom Lijepe naše.  Snimili su 4 glazbena izdanja koja su  jednako dobro prihvaćena i od publike i od struke. Za svoj rad nagrađeni su s 3 srebrne i jednom zlatnom pločom a od ukupno 8 nominacija za nagradu Porin, osvojili su 4.
 
Nakon Tamburaškog orkestra i Kvarteta Gubec na Ljetnu pozornicu Bundek pod vodstvom Mirana Vaupotića stiže Zagrebačka filharmonija koja će među ostalim izvesti - Moj Zagreb, tak imam te rad. Koncert je posvećen Nikoli Tesli.
 
Miljenici publike na Bundeku već niz godina su i umjetnici okupljeni u komorno opernom kazalištu Opera b.b.U njihovim izvedbama uživat ćemo dvije večeri -  11. i 13. srpnja. Prvo nas očekuje operetna večer dok je 13. srpnja rezerviran za operetu Vesela udovica Franza Lehara. Ova operetna poslastica u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića,  veliki  je “hit” programa Ljetne pozornice Bundek, pa nema sumnje da će i ove godine brojna publika uživati u njenoj izvedbi.
 
Kao i prijašnjih godina publika će i ove godine i to 12. srpnja imat priliku slušati i koncert  puhačkih orkestara. Na programu 14. srpnja je koncert glazbenika okupljenih u  projekt SoulBeat. Riječ je o programu u kojem se isprepleću ritam (predvođen senegalskim perkusionistom Commiem Baldeom te beatboxerom i maštovitim jazz vokalom i scatom  Zorana Puljeka) i moćan soul vokal Ivane Galić. SoulBeat nudi jedan novi osvježeni zvuk, pun improvizacije s afro i jazz elementima protkanim u poznate soul,funk, blues i rnb pop pjesme glazbenika Princea; S.Wondera, M.Jacksona; A.Franklin, Ann Peebles ali i novijih imena poput soul pjevačice Sharon Jones.
 
Dva koncerta održat će se na Ljetnoj pozornici Bundek 15. srpnja. Prvi na rasporedu u 20 sati je koncert  Ethno Croatia, dok će u 21 sat koncert održati Salsa band Filosofia. Na kraju glazbenih druženja na jezeru Bundek koncert će održati i mladi glazbenici okupljeni u projekt GRAZ-ZAGREB CONNECTION. Program se sastoji od originalnih skladbi članova benda te njima najdražih kompozicija vrsnih svjetskih Jazz glazbenika. Na saksofonu Grgur Savić , truba Valdemar Kušan, gitara Filip Pavić, kontrabas Hrvoje Kralj , bubnjevi Bruna Matić. Posljednja tri koncerta organizirana su u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži.
 
Ulaz na sve programe Ljetne pozornice Bundek  je slobodan. Pozivamo sve da se pridruže koncertima, uz pridržavanje svih propisanih mjera opreza (broj sjedećih mjesta je ograničen).
 
LJETNA POZORNICA BUNDEK
PROGRAM
 
ČETVRTAK 9.7.
21:00 – TAMBURAŠKI ORKESTRA HRT-A I  KVARTET GUBEC 
Dirigent: SINIŠA LEOPOLD
 
PETAK 10.7.
21:00 – ZAGREBAČKA FILHARMONIJA – KONCERT POSVEĆEN NIKOLI TESLI
Dirigent: Miran Vaupotić
 
SUBOTA 11.7.
21:00 - OPERETNA VEČER
OPERA b.b. Zagreb
Dirigent: DARIJAN IVEZIĆ
 
NEDJELJA 12.7.
21:00 – III SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA
ORGANIZATOR: Zagrebački orkestar ZET-a
 
PONEDJELJAK 13.7.
21:00 – Franz Lehár: VESELA UDOVICA, opereta
OPERA b.b. Zagreb
Dirigent: DARIJAN IVEZIĆ
 
UTORKA 14.7.
21:00 – SOULBEAT
 
SRIJEDA 15.7.

20:00 - ETHNO CROATIA

21:00 - SALSA BAND FILOSOFIA
 

ČETVRTAK 16.7.
21.00 - GRAZ-ZAGREB CONNECTION – Večer jazza
 

Aktualno