clanak False

Besplatne radionice u centrima za kulturu za vrijeme školskih praznika

27.03.2024.
Zagrebački centri za kulturu tijekom školskih praznika organiziraju besplatne kreativne radionice za djecu školskog uzrasta. Radionice se održavaju u jutarnjim satima, a školarci mogu birati između plesnih, dramskih, likovnih, lutkarskih, glazbenih ili ekoloških radionica. Zbog velikog interesa za neke radionice potrebne su predbilježbe.

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca organizira radionice nazvane „Proljetni kreativni praznici“ koje će se održati 3. i 5. travnja u 11 sati u prostoru centra, Ilica 227. Polaznici će izrađivat 3D portrete, razglednice i dekoracije čudesnih šumskih stvorenja, od kartona, papira i drugih recikliranih, pronađenih i prenamijenjenih materijala. Više informacija na poveznici ovdje.

KRAP - proljetna radionica za školarce održat će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir od 2. do 5. travnja od 10.30 do 13 sati. Na ovoj radionici polaznici će pod vodstvom iskusnih edukatorica  glume, plesa i likovnosti, osmisliti svoju završnu izvedbu koja se održava u velikoj dvorani Centra i koja je rezultat višednevnog kreativnog rada na zadanu temu. Više informacija na poveznici ovdje.

Centar za kulturu Trešnjevka tradicionalno i ove godine organizira besplatne radionice za osnovnoškolce za vrijeme proljetnih školskih praznika. Radionice "Cool School" za djecu 6+ održat će se od 2. do 5.4.2024. od 10:30 do 12 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, dok će se istovremeno radionice "Kreativni inkubator" za djecu 6+ održati u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a). Više informacija na poveznici ovdje.

Besplatne radionice organizirane su i u Kulturnom centru Travno. Radionice se održavaju od 2. do 5. travnja u terminu od 10 do 12 sati. Polaznici će moći birati između glazbene i lutkarske radionice te tečaja šivanja. Više informacija na poveznici ovdje.

U Centru mladih Ribnjak od 2. do 5. travnja svaki dan od 10 do 12 sati organiziran je program proljetnih praznika za djecu osnovnoškolske dobi. Očekuju vas besplatne glazbene i radionice žongliranja te radionica pop-up ilustracija i preskakanja vijače. Više informacija na poveznici ovdje.

Narodno sveučilište Dubrava besplatne radionice za djecu tijekom školskih praznika organizira od 2. do 5. travnja, od 10 do 12 sati. Polaznici će moći birati između izrade plastičnih listova od bubble wrapa (tj. plastičnih mjehurića za umatanje paketa i slične jednokratne plastike), osmišljavanja dizajna i osnova izrade nakita. Više informacija na poveznici ovdje.

Centar Knap za vrijeme proljetnih praznika organizira besplatne radionice u sklopu programa Pešča Campus. Radionice će se održati od 2. do 5. travnja 2024. Druženje s vršnjacima uz zanimljiv sadržaj i stručne voditelje, učeći i zabavljajući se, odličan je način konstruktivnog provođenja slobodnog vremena. Za ovogodišnji program proljetnog Campusa pripremili su radionicu bubnjeva koju će voditi Ismaila Blade Commi bubnjar iz Senegala, zemlje poznate po tradiciju bubnjanja. Više informacija na poveznici ovdje.

U Narodnom sveučilištu Sesvete održat će se besplatne radionice „Proljeće se budi“. Radionice će se održati od 2. do 5. travnja, a učenici će moći birati radionice maketarstva, izrade slikovnice te kreativne radionice iz baštine. Više informacija na poveznici ovdje.

Centar za kulturu Novi Zagreb organizira kreativno druženje školaraca za vrijeme proljetnih praznika koje će trajati od 2. do 5. travnja svakoga dana od 10 do 14 sati. Osim radionice engleskog jezika i eko radionice školarci će moći uživati te okušati se u ostalim aktivnostima kao što su Playstation i Nintendo igraonica, razne društvene igre ili rekreacija uz graničar, stolni tenis te ostale igre loptom. Više informacija na poveznici ovdje.

Aktualno