clanak False

Kreativne radionice u centrima za kulturu za vrijeme ljetnih školskih praznika

28.06.2023.
Zagrebački centri za kulturu tijekom ljetnih školskih praznika organiziraju besplatne kreativne radionice za djecu školskog uzrasta. Radionice se uglavnom održavaju u jutarnjim satima, a školarci mogu birati između plesnih, dramskih, likovnih ili filmskih te ekoloških radionica. Zbog velikog interesa za neke radionice potrebne su predbilježbe.

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca organizira kreativne radionice koje će se održavati tijekom cijeloga ljeta. U prvom ciklusu održat će se likovne i znanstvene radionice, dok je srpanj rezerviran za radionice – zaigrani šumom na Dubravkinom putu, u Park šumi Grmoščica i u prostorijama Centra u Ilici 227. Više informacija o prijavama i rasporedu na poveznici ovdje.

I ove je godine, na samom početku ljetnih praznika, Centar KNAP pripremio niz zanimljivih, kreativnih radionica za školarce od 1. do 7. razreda.  Uz stručno vodstvo, polaznici će kroz dva tjedna imati priliku usvajati nova znanja i iskustva kroz igru, kreativno izražavanje, stvaranje i druženje te iskoristiti

Ljetni praznici „U ritmu i znanosti” održat će se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 3.7. – 12.7.2023. godine za djecu od 6 do 15 godina. Svi programi su besplatni, a za radionice su potrebne prijave. Više informacija o programu dostupno je na poveznici ovdje.

Početak ljetnih praznika u CeKaTe-u školarci će  provesti maštareći, slikajući i stvarajući. U prva dva tjedna praznika održat će se tri modula likovnih i drugih kreativnih radionica. Program „Cool School“ traje od 26.6. do 7.7.2023. od 10 do 11:30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Sva djeca imaju priliku jutra na praznicima provesti u kreativnoj igri, zabaviti se i naučiti nešto novo.

Besplatne radionice „Mogu ja“ organizirane su i u Kulturnom centru Travno, a održavaju se od 4. do 6. 7. od 9 do 11 sati. Više informacija na poveznici ovdje.

U Centru mladih Ribnjak od 23. lipnja do 14. srpnja održavat će se program za vrijeme školskih praznika, a djeca će moći birati između radionica plesa na svili, cirkuskih vještina, glazbenih ili origami radionica…

U tri termina održat će se i radionice KRAP u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Od 3. do 7. srpnja organizirana je radionice „Škvadra iz orkestra“, od 10. do 14. srpnja održat će se radionica „Hlapićeve avanture u virtualnom svijetu“, a u zadnjem terminu, krajem kolovoza, održat će se radionica „Koko u potrazi za izgubljenim delfinima“.
 
Narodno sveučilište Dubrava i ove godine tijekom lipnja i srpnja organizira brojne besplatne kreativne radionice za djecu tijekom školskih praznika. Program Oprostite, ja se odmaram donosi radionicu modnog dizajna, ljetnu kreativku – radionicu izrade torbi od plastičnih vrećica tehnikom kukičanja i radionicu krajobraznog dizajna, a kroz program Pokreti u javnom prostoru pripremili su radionicu pokreta i plesa. Osim toga, imaju i filmske radionice, dva ciklusa radionica animacije na tabletima za crtanje i radionicu TV reportaže, a neće nedostajati niti likovnih radionica.

Bogat program pripremili su i u Narodnom sveučilištu Sesvete. Radionice kazalište u crtežu - Kamišibaj na zanimljiv način, uz brojne igre, pomažu djeci da razvijaju maštu, kreativnost, komunikaciju i javni nastup. U grupama će stvarati priče i pomoću crteža osmisliti malo prijenosno kazalište u kojem će njihova priča oživjeti. Uz tu radionicu u srpnju će se održati i kreativne likovne radionice te radionice pokreta, ritma i plesa.
 
Također, Centar za kulturu Novi Zagreb organizira besplatne programe za vrijeme ljetnih praznika od 26. lipnja do 7. srpnja 2023. Druženja će trajati svaki dan od 10 - 14 sati.

Aktualno