clanak False

Sastanak s delegacijom iz Koreje (Songpa – gu distrikt)

07.06.2018.
U utorak, 5. lipnja u ZgForumu predstavnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada ugostili su delegaciju iz Koreje, iz Songpa - gu distrikta, koji pripada metropolitanskom području Seoula, glavnog grada Južne Koreje.

U koreanskoj delegaciji bili su djelatnici ureda koji se bavi planiranjem grada, a u pratnji predstavnika koreanske ambasade, konzula g. Donghee Lee, i gđe Heo Yuin, asistentice.

Delegaciji su prezentirane osnovne informacije o Gradu Zagrebu i nadležnostima Ureda za strategijsko planiranje. Sonja Sočivica ukratko je predstavila dvije razvojne strategije čiju je izradu Ured koordinirao: Razvojnu strategiju Grada Zagreba za razdoblje do 2020. godine i Strategiju razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. godine.

Tiskane verzije strateških dokumenata na engleskom jeziku također su podijeljene gostima, a nakon prezentacije razvila se kratka diskusija o načinima uključivanja javnosti u procese planiranja, te drugim pitanjima vezanim uz urbani razvoj i uređenje grada.

Aktivnosti