clanak False

ZRS-ove proljetne radionice

19.04.2017.

Zagrebački računalni savez je i ovogodišnje proljetne praznike (od 1. do 10. travnja) učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola iskoristio za održavanje brojnih i  raznovrsnih popularizatorskih programa te programa za poticanje darovitosti u gradskim računalnim učionicama.

U gradskim četvrtima Hrašće i Trnava početnici, informatički znatiželjnici najmlađih uzrasta sudjelovali su u popularizatorskim radionicama.

U računalnoj učionici u Ilici 53 za mlađe osnovce organizirana je C-početnica te radionica WEB dizajna, a u onoj u Domu tenike na Jarunu održavane su radionice glazbe i filma putem računala, koje su nastavile raditi i nakon praznika.

Učionice u Hrgovićima i na Dotrščini (II. jazbinski odvojak) u sklopu programa poticanja rane darovitosti otvorile su vrata učenicima prvih i drugih razreda osnovnih škola.

U sklopu programa za poticanje darovitosti u računalnoj učionici na Hrgovićima pripremali su se  mlađi kadeti koji imaju najveće šanse za plasman na državno natjecanje. Radilo se na algoritmima i programiranju u dvije grupe: Cpp i LOGO. Program su osmislile profesorice Piskač i Orčić, a provodili su ga mladi voditelji, studenti PMF-a i FER-a.

U računalnoj učionici u Ilici 53 pripremali su se stariji kadeti, također podijeljeni u grupu za Cpp i LOGO. Osim osnovnoškolaca, u pripremama su sudjelovali i srednjoškolci podijeljeni na mlađe i starije juniore. Predavači su bili najbolji hrvatski natjecatelji na čelu s olimpijcem Goranom Žužićem.

  

Ovogodišnjim proljetnim programima radionica bili su obuhvaćeni i svi stalni polaznici koji su školske praznike proveli u Zagrebu.


Novosti 2010