clanak False

Utrke automodela na daljinsko upravljanje na Božićnom sajmu

20.12.2010.

Zimsko razdoblje obično je "mrtva sezona" za zaljubljenike u automodele na daljinsko upravljanje. Snježni uvjeti i loše vrijeme onemogućuju ih da svoje ljubimce – replike pravih, velikih automobila provozaju pistom na zagrebačkoj Knežiji. Stoga je među automodelarima s odobravanjem prihvaćena ideja Zagrebačkog automodelarskog saveza i njegovih udruga AMK As i AMK Modelsport da se ove godine, u sklopu tradicionalnog Božićnog sajma na Zagrebačkom velesajmu, održi natjecanje u zatvorenom prostoru, na improviziranoj pisti u grijanom paviljonu broj šest.

U nedjelju, 19. prosinca 2010. tako je vožena prva od četiri predviđene utrke pod nazivom "Zimski kup Zagreba" elektroautomodela na daljinsko upravljanje 1:18 u klasama "Cesta 2" i "Buggy off Road". Odaziv vozača bio je vrlo velik tako da su, unatoč lošem vremenu, na utrkama osim automodelara iz Zagreba sudjelovali i automodelari iz Rijeke i Koprivničkog Ivanca (ukupno 25 vozača). U dobroj atmosferi, uz znatiželjno praćenje posjetitelja Sajma, najbolje rezultate postigao je Zagrepčanin Dario Veseli (19) iz AMK AS koji se već desetak godina bavi automodelarstvom i pripada u sam svjetski vrh vozača automodela na daljinsko upravljanje.

Prigodne medalje pobjednicima je uručila Madeleine Wolf, voditeljica Odjela za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

     

Vrlo zanimljive i atraktivne vožnje i utrke automodela održavat će se tijekom cijelog trajanja Božićnog sajma. Osim u klasi 1:18 elektroautomodeli, vozit će se i utrke modela 1:12 kao i virtualne utrke putem računala.

Posjetitelji će moći razgledati i izložene automodele u svim klasama, dobiti prigodni promotivni letak, sudjelovati u kvizu znanja iz poznavanja automodelarstva (22. i 30. prosinca u paviljonu 7) te pohađati automodelarsku školu zajedno s njezinim stalnim polaznicima.


Novosti 2010