clanak False

Informatička oprema Dječjem domu I. G. Kovačića

19.04.2017.

U sklopu svoga socijalnog programa Inform@, kojeg provodi uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom radi prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja djece i mladih, Zagrebačka zajednica tehničke kulture već dvanaest godina uspješno surađuje s Domom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi I. G. Kovačić, koji je podružnica Dječjeg doma Zagreb. A svake godine na Dan sv. Nikole predstavnici Zajednice posjete štićenike Doma i obraduju ih vrijednim darovima, uglavnom informatičkom opremom koja je dobrodošla u njihovom svakodnevnom životu i radu, ali im omogućuje i savladavanje različitih informatičkih programa i povećanje konkurentnosti u svijetu rada nakon što napuste Dom.

Ove godine, 6. prosinca, na prigodnoj svečanosti u prostorijama Doma uručena im je vrijedna donacija u kojoj su LCD projektor, platno za projekcije, dva računala te računalna periferija (10 USB stikova, zvučnici, miševi i tipkovnice) ukupne vrijednosti 15.000,00 kuna. U ime Zagrebačke zajednice tehničke kulture njezin dopredsjednik Mario Kuzele dar je uručio ravnateljici Dječjeg doma Zagreb Jasni Ćurković Kelava.

 

 

Foto: Goran Stanzl/Pixcell

Pored štićenika i zaposlenika Doma, na čelu s predstojnikom Stipom Babićem, svečanosti su prisustvovali i Gracijela Gabriel Pukšec, glavna tajnica ZZTK, Luka Šimurina, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornji grad - Medveščak i Mirko Banjeglav, stručni savjetnik za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Za uzvanike i goste domaćini su izveli kratak prigodan program.


Novosti 2010