clanak False

Novo ime galeriji Za-Te plus

19.04.2017.

Galerija Zagrebačke zajednice tehničke kulture Za-Te plus na Trgu žrtava fašizma 14 u Zagrebu dobila je novo ime. Nakon višegodišnjeg uspješnog djelovanja od ove će godine nositi ime poznatog hrvatskog novinara, planinara i fotografa Vladimira Horvata (1891. – 1962.) koji je svoje prve fotografske radove objavio 1928. godine u zagrebačkom časopisu "Svijet". Ovaj zaljubljenik u prirodu i planine ostao je zapamćen kao graditelj poznatih 500 stuba na zagrebačkoj Medvednici koje se i danas nazivaju njegovim imenom.  

   

U povodu tog preimenovanja, u Galeriji je 25. ožujka 2010. otvorena izložba fotografija pod nazivom "Zagrebačke kronike Vladimira Horvata". Izloženo je više od stotinu do sada neobjavljenih fotografija sačuvanih u stanu autorove pranećakinje, na kojima su zabilježena brojna foto-svjedočenja o Zagrebu 30-ih godina prošlog stoljeća.

      

Izložbu su zajednički organizirali Zagrebačka zajednica tehničke kulture, Zagrebački foto kino savez i Fotoklub Zagi foto, a postavili su je Mladen Bišćan i Matija Stošić. Ostat će otvorena do 2. travnja 2010.


Novosti 2010