clanak False

Bogata ljetna aktivnost Zagrebačkog foto kino saveza

19.04.2017.

Zagrebački foto kino savez i ovogodišnje je vruće ljetne dane iskoristio za nastavak rada sa svojim najmlađim članovima, zaljubljenicima u čudesan svijet fotografije. Za njih je organizirao dvije tradicionalne Ljetne škole fotografije u Malom Lošinju i jednu u Donjoj Stubici, a za učenike viših razreda osnovnih i učenike srednjih škola koji su preko ljetnih praznika ostali na zagrebačkom asfaltu, upriličio je besplatan tečaj digitalne fotografije u svom prostoru na Trgu žrtava fašizma 14 u Zagrebu.

U Velom Lošinju, u odmaralištu Vladimira Nazora, od 14. do 21. i od 21. do 28. srpnja organizirana je škola digitalne fotografije koju su pohađali nagrađeni učenici viših razreda osnovnih i učenici srednjih škola u kojima je ZFKS tijekom godine održavao besplatne tečajeve fotografije, zagrebački učenici slabijega imovinskog stanja, kao i djeca s posebnim potrebama, čiji je boravak u cijelosti sponzorirao Savez, i čijim je specifičnim potrebama i mogućnostima bio prilagođen i program fotografije.

   

Pored toga, svi su polaznici Škole u Velom Lošinju mogli koristiti i druge programe koji su za njih organizirani: školu plivanja i razne sportske aktivnosti, kao i bogat zabavni program koji su u večernjim satima pripremali sami polaznici. Voditelj Škole bio je instruktor fotografije s bogatim nastavno-pedagoškim iskustvom Ivica Tomić.

Ljetnu školu fotografije u Donjoj Stubici Savez je od 5. do 12. srpnja organizirao u suradnji sa svojom članicom FK "Zagi foto", i uz svesrdnu pomoć Grada Donja Stubica, Pučkog otvorenog učilišta i "Stub-kluba", u čijim je prostorima i održavana i gdje je na njezinu završetku organizirana izložba 35 fotografskih radova polaznika Škole.

Školu je pohađalo ukupno 27 polaznika u dva termina.

 


Novosti 2010