clanak False

Tri sata neprekidne utrke automodela na daljinsko upravljanje

19.04.2017.

Na miniautodromu "Ayrton Senna" na zagrebačkoj Knežiji 24. listopada 2010. je, u organizaciji Zagrebačkog automodelarskog saveza, drugu godinu zaredom održana timska utrka automodela na daljinsko upravljanje (klasa velikih modela 1:5 /Sport i Touring cars) pod nazivom "3 sata Zagreba".

U atraktivnoj utrci sudjelovalo je 12 timova iz cijele Hrvatske. Tim su sačinjavala dva vozača ili vozač i mehaničar (ponegdje i dva) koji su, izmjenjujući se u vožnji, upravljali jednim modelom puna tri sata bez zaustavljanja, pri čemu je svaki vozač morao odvoziti najmanje 60 minuta.

Kao i na utrkama prave "Formule 1" bilo je je vrlo zanimljivih situacija pretjecanja, sudaranja i izlijetanja sa staze, lijepljenja karoserija, nadolijevanje goriva, mijenjanja auspuha i guma na modelima čija je pripremljenost, uz vještinu vozača, bila presudna za dobar plasman. A da su mehaničari obavili dobar posao i dobro pripremili natjecateljske modele svjedoči činjenica da je svih 12 timova uspješno završilo utrku.

Najbolje rezultate na ovogodišnjoj utrci "3 sata Zagreba" postigli su timovi: Dario Veseli i Ivan Milaković (479 krugova), Luka Bušac i Marko Grigić (461), Zvonimir Matošić i Aleksandar Žaja (442), Ivan Minković i Martin Ravenščak (436) i Mario Rukavina i Boris Majsec (427).

Tri prvoplasirana tima nagrađena su peharima, a ostali malim statuama i prigodnim poklonima sponzora.

Vrlo zanimljivu i atraktivnu utrku, koja polako postaje tradicionalna, ove je godine startala Madeleine Wolf, načelnica Odjela za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

 


Novosti 2010