clanak False

Otvoren 11. ljetni kamp tehničkih vještina za djecu i mlade na Jarunu

19.04.2017.

Na zagrebačkom jezeru Jarun, na prostoru Kanu kluba "Končar", u ponedjeljak, 5. srpnja svečano je otvoren ovogodišnji, 11. po redu, ljetni kamp tehničkih vještina za djecu i mlade. Kamp je i ovaj put organizirala Zagrebačka zajednica tehničke kulture uz pomoć svojih članica: Zagrebačkog saveza tehničkih djelatnosti na vodi, Zagrebačkog astronomskog saveza, Zagrebačkog zrakoplovno-tehničkog saveza Rudolfa Perešina, Zagrebačkog karting saveza, Zagrebačkog foto kino saveza i Karting kluba GB. Partneri u organizaciji su Speleološki odsjek Planinarskog društva "Željezničar" iz Zagreba, PU Zagrebačka i razvojni sektor zagrebačke "Čistoće", podružnice Zagrebačkog holdinga, a glavni sponzori PBZ Card, Kraš i Cedevita. Svečano ga je otvorio, u prisustvu brojnih uzvanika i gostiju, izaslanik Gradonačelnika Grada Zagreba mr. sc. Ladislav Prežigalo, predsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture.

    

U razdoblju od 5. do 24. srpnja 2010., u smjenama od po šest dana, zagrebački mališani u dobi od 12 do 15 godina provodit će svoje školske praznike u prelijepom ambijentu zagrebačkog mora uživajući u njegovim ljepotama, zabavljajući se i učeći u korisnim i zanimljivim radionicama tehničke kulture koje obuhvaćaju: građevinsko i raketno modelarstvo, automodelarstvo, kreativne radionice, astronomiju, speleologiju, fotografiju, prometnu kulturu i karting. Osim toga, za njih će biti organizirana zanimljiva predavanja i prezentacije vezane uz zaštitu okoliša, obnovljive izvore energije i prevenciju društveno neprihvatljivog ponašanja. Svaki će polaznik sam odabrati programe u kojima želi sudjelovati, a za sve je predviđeno i veslanje, plivanje, športski ribolov, društvene igre uz logorsku vatru, sport i rekreacija te dramska radionica.  

Zagrebačka "Čistoća", kao partner organizatora, na području je kampa postavila reciklažno dvorište za zbrinjavanje otpada, što će njegovim malim polaznicima omogućiti da nauče odvajati otpad prema njegovoj prirodi i odlagati ga u odgovarajuće kontejnere.            

U svakoj smjeni u kampu će boraviti tridesetak mališana o kojima će 24 sata dnevno brinuti iskusni voditelji programa ZZTK. To su uglavnom djeca stalni ili povremeni korisnici programa tehničke kulture u Gradu Zagrebu, djeca branitelja i školarci koje njihova osnovna škola nagrađuje za izvrsnost pokazanu tijekom nastavne godine. Boravak i prehrana na kampu u jednoj smjeni za sve njih su besplatni, a njihovi roditelji plaćaju samo kotizaciju u iznosu od 100 kuna.

   

Sve detaljnije informacije zainteresirani roditelji mogu dobiti u Zagrebačkoj zajednici tehničke kulture: www.zztk.hr; zajednica@zztk.hr ili na tel. 01/4612-514; 01/4618-804; 098/468-340, odnosno faks: 01/4612-543.


Novosti 2010