clanak False

Novi uspjesi zagrebačkih saveza tehničke kulture

19.04.2017.

Zagrebački savezi tehničke kulture i krajem su prošlog mjeseca zabilježili odlične rezultate na domaćim i međunarodnim izložbama i natjecanjima te neki od njih primili i vrijedna, zaslužena priznanja.

Nakon što su Savez inovatora Zagreba i Zagrebački računalni savez primili prestižnu Nagradu Grada Zagreba za svoju dosadašnju cjelokupnu uspješnu djelatnost, Gradonačelnik Grada donio je Zaključak da se Zagrebačkom računalnom savezu dodjeli i Medalja Grada Zagreba.

Istodobno, na nedavno završenoj jubilarnoj 25. izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX u Pittsburghu (SAD) sedam zagrebačkih inovatora je, zajedno s ostalim članovima hrvatske selekcije, za svojih 13 inovacija osvojilo čak 21 odličje u vrlo jakoj svjetskoj konkurenciji od 1800 izložaka iz SAD-a i 15 država iz cijelog svijeta. Najbolji zagrebački izlagači, prof. dr. Vilko Žiljak i doc. dr. Klaudio Pap pored toga su proglašeni 2. najboljim izlagačem INPEX-a, osvojili su zlatnu i brončanu medalju te novčanu nagradu.

Dobre vijesti ovih su dana stigle i iz Zagrebačkog karting saveza. Član njihovog kluba KK "1" Kristijan Habulin, na natjecanju Europskog prvenstva klase KZ2 (najjača klasa) održanom od 24. do 27. lipnja 2010. u Varennesu (Francuska) osvojio je treće mjesto i na taj način postao prvi kartingaš iz Hrvatske koji se popeo na postolje "CIK-FIA European Championship-a".

Savezima i njihovim članovima čestitamo na vrijednim rezultatima i primljenim priznanjima.

                

 


Novosti 2010