clanak False

ZOOM tribina: Kazalište kao suosjećajna suigra

11.05.2020.
Kulturno informativni centar u četvrtak, 14. svibnja 2020. u 18 sati organizira novu Zoom tribinu – Kazalište kao suosjećajna suigra.

Stvarnost je heterogena, kompleksna i teško uhvatljiva umjetničkim djelom. U toj svakodnevici koja se često svodi na buku, nerazumijevanje i isključivanje drugih, umjetnost može biti način razumijevanja i objašnjavanja svijeta, a možda ga može i popraviti. Koji je to diskurs, koja forma koja najbolje može obuhvatiti, opisati stvarnost koja je neizvjesna i fragmentarna – osobito zadnjih dana kad se normalnost mijenja?

Kada umjetnost počinje zaista utjecati na publiku, u kojem trenutku kazalište postaje prostor komunikacije i što znači da je kazališna predstava suosjećajna suigra? Kako spojiti umjetnost i aktivizam, potrebu za promjenama, a da umjetničko djelo ipak ostane umjetničkim? Koja je tu zadaća feminizma i ženskog stvaranja – može li nam ono omogućiti da stvarnosti priđemo s neke druge strane?

O ovim i drugim pitanjima razgovaraju kazališna redateljica, fonetičarka, komparatistica i docentica na Akademiji dramske umjetnosti Marina Petković Liker i voditeljica tribine, književna teoretičarka Marija Ott Franolić.

Tribinu pratite i sudjelujte preko zoom linka:
https://zoom.us/j/99243725534
i meeting ID-a: 992-4372-5534

Aktualno