clanak False

Zimski praznici za male kreativce u muzejima i kazalištima

07.01.2019.

Zimski praznici za male kreativce

Gradske ustanove u kulturi za vrijeme zimskim školskih praznika organiziraju bogat program za sve učenike koji na kreativan način žele provesti  svoje slobodno vrijeme.  Mališani mogu birati između brojnih radionica koje organiziraju gradski muzeji ali i predstava koje se nude u gradskim kazalištima.
 
TEHNIČKI MUZEJ - POP- IN radionice Upoznajmo naš postav!
 
Tehnički muzej Nikola Tesla tijekom zimskih praznika organizira edukativne radionice od 2.1. - 11.1.2019. od 10.00 - 12.00 sati. Radionice su namijenjene svim uzrastima te su besplatne uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja (20 kn), dok je za djecu do 7 godina starosti posjet zbirkama besplatan. 
 
Raspored radionica: 
 
2. siječnja 2019. srijeda (10.00 - 12.00 sati) - Zvuk i glazba (Muzejski predmet: Edisonov fonograf i Telefunken rezač gramofonskih ploča)
3. siječnja 2019. četvrtak (10.00 - 12.00 sati) - Leteći čovjek (Muzejski predmet: Padobran Fausta Vrančića)
4. siječnja 2019. petak (10.00 - 12.00 sati) - Dan i noć (Muzejski predmet: Astronomski teleskop
8. siječnja 2019. utorak(10.00 - 12.00 sati) - Brum brum (Muzejski predmet: VW 1200 "Buba")
9. siječnja 2019. srijeda(10.00 - 12.00 sati) - Pod zaštitom Svete Barbare (Muzejski predmet: Različite podgrade muzejskog rudnika)
10. siječnja 2019. četvrtak(10.00 - 12.00 sati) - Leti Leti (Muzejski predmet: Avion Fizir YU-CGO-9002)
11. siječnja 2019. petak(10.00 - 12.00 sati) Snaga vjetra (Muzejski predmet: Maketa vjetroagregata)
 
Više na poveznici ovdje

ZIMSKI PRAZNICI U MUZEJU GRADA ZAGREBA
 
Muzej grada Zagreba poziva djecu osnovnoškolskog uzrasta da im se tokom zimskih praznika pridruže u kreativnim radionicama koje će se odvijati u periodu od 9.1. do 12.1.2019. od 10.00 do 12.00 sati. Cijena radionice je 20 kuna (cijena ulaznice u Muzej koja se može iskoristiti i za razgledavanje). Više informacija potražite  ovdje
 
PRIČAONICA ZDENKA BAŠIĆA - ZLATAROVO ZLATO 11.1.2019.
 
Galerija Klovićevi dvori pripremila je poseban poklon za najmlađe! Povodom izdavanja njegove nove slikovnice, Zdenko Bašić pričati će priču Zlatarovo zlato u petak, 11. siječnja 2019. u 18 sati u Galeriji.  Ulaz na pričaonu je besplatan!
 
ZIMSKA PRAZNIČNA RADIONICA U ETNOGRAFSKOM MUZEJU

I ove zime organiziramo Zimsku prazničnu radionicu. Provedite s nama zadnji tjedan školskih praznika uz igru i zabavno učenje! Tijekom četverodnevne radionice, koja će se održati od 8. do 11. siječnja 2019., istraživat ćemo naš stalni postav Narodne nošnje Hrvatske i Izvaneuropske kulture, te inspirirani izloženim predmetima stvarati nove kreacije u radionicama, igrati razne igre, upoznati nove prijatelje i zabaviti se. Naučit ćemo sve o tradicijskim drvenim igračkama i obojati svoje drvene konjiće, proučavati bogatstvo boja i uzoraka narodnih nošnji te izraditi fora privjeske. Otputovat ćemo u daleke krajeve svijeta i zastati u Africi izrađujući afričke maske i Indiji koju će nam predstaviti Indijski kulturni centar s radionicom "Indija na papiru" u kojoj ćemo izraditi razglednice kolaž tehnikom. Četverodnevna radionica ''Zimska praznična radionica'' održat će se od 8. do 11. siječnja 2019., svaki dan od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14. U programu mogu sudjelovati svi kreativci u dobi od 7 do 12 godina, a cijena iznosi 100 kn po djetetu za cijeli četverodnevni program (uključene ulaznice u muzej, vodstva, sav potreban materijal za radionice, osvježenje u pauzama).
 
Informacije i prijave na edukacija@emz.hr
 
ZIMSKA ČAROLIJA U ŠKOLSKOM MUZEJU

U vrijeme zimskih školskih praznika Hrvatski školski muzej poziva vas na igru i druženje. Odložite mobitele i tablete, prošećite do Muzeja, zaželite ugodnu šetnju gradom vašoj pratnji (mamama, tatama, bakama, djedovima…) i prepustite se zimskoj čaroliji u pet nastavaka od 7. do 11. siječnja 2019. svaki dan vas čekaju novi poticaji i izazovi koji će probuditi vašu maštu i otkriti vam čari nekih zaboravljenih vještina. Program koji smo vam pripremili obuhvaća likovne radionice i radionice ručnog rada. Uz dobru volju za sudjelovanje na radionicama važno je imati najmanje 7, a najviše 12 godina.
 
Tjedni muzejski meni – od 10.00 do 11.30 sati
1. Čarobna šuma, ponedjeljak
Šuma zimi odijeva čarobno ruho!
Radionica ručnog rada; igra s materijalima i tehnikama
 
2. Pahuljice padajte, utorak
Ljepota zime u srcu snježne kugle
Likovna radionica
 
3.Kućica za ptice, srijeda
Ni kos ne želi smrznuti nos!
Likovno-ekološka radionica
 
4. Snješko Snježić, četvrtak
Napravimo snjegovića zajedno
Likovna radionica
 
5. Lutkica na dar, petak
Vrijeme darivanja, darivanja od srca!
Radionica ručnog rada

Više informacija potražite ovdje
 
PROGRAM ZA DJECU I MLADE U MSU TIJEKOM ZIMSKIH ŠKOLSKIH PRAZNIKA
U siječnju 2019. za najmlađe smo pripremili Zimski kamp te razne kreativne i edukativne radionice kroz koje će bolje upoznati svijet tehnologije i strojeva.  Radionice se održavaju od ponedjeljka, 7. Siječnja do petka, 11. Siječnja  2019. od 9 do 12 sati Provedite jutro u Muzeju tijekom zimskih praznika uz mnoštvo raznih aktivnosti koje uključuju radionice kreativnog, edukativnog i rekreativnog karaktera. Program je namijenjen djeci od 7 do 11 godina, a za roditelje kojima više odgovara raniji termin dolaska, organizirat ćemo i „čuvaonice“ u prostoru MSU-a od 8 sati ujutro.
 
KRATKI PROGRAM:
7.1. Razgibavanje igrom – Glinamol otisci – Likovni „Čovječe, ne ljuti se”
8.1. Razgibavanje igrom – Geometrijski (auto)portret – Pričam ti priču – tematizirano interaktivno vodstvo po stalnom postavu MSU-a
9.1. Razgibavanje igrom – Glinamol otisci – Crtačke impresije – tematizirano interaktivno vodstvo po stalnom postavu MSU-a
10.1. Razgibavanje igrom – Suslika u temperi – Fotografska radionica – tematizirano interaktivno vodstvo po stalnom postavu MSU-a
11.1. Razgibavanje igrom – Grad / država – Pričam ti priču – VIBE iskustvo (interaktivno vodstvo)
 
Cijena po djetetu za jedan dan iznosi 50 kuna, za cijeli tjedan 200 kuna. Za djecu će biti osigurana i užina koja je uključena u cijenu.
Dodatne informacije ovdje
 
 
GRADSKOG KAZALIŠTE ŽAR PTICA - BESPLATNE PREDSTAVE ZA ŠKOLSKE PRAZNIKE
 
I ove godine se nastavlja tradicionalna akcija "Nema zime u Žar ptici" od 8. do 10. siječnja 2019. Pozivaju se djeca školske dobi da praznike provedu uz poznate kazališne predstave: Malena i Klepetan (8.1. u 17.00 sati), Kako živi Antuntun (9.1. u 11.00 sati), Indijanska priča (9.1. u 17.00 sati), te Plava boja snijega (10.1. u 17.00 sati). Više informacija potražite ovdje

 ZIMSKI PRAZNICI U TREŠNJI

I ovih zimskih praznika kazalište Trešnja bit će mjesto okupljanja mališana koji će moći sudjelovati na baletnim, robotičarskim i kreativnim radionicama, pogledati predstavu Orašar, te otkriti koje sve tajne skriva kazalište i kako nastaje kazališna iluzija, u sklopu programa U kazalištu o kazalištu. Pripremili smo zanimljive i kreativne pakete koji uključuju i radionice i predstave. Osigurajte vašim najmlađima kvalitetno provedeno vrijeme praznika…čekamo vas u Trešnji! Dodatne informacije potražite ovdje
 
ZIMSKI PRAZNICI U ZAGREBAČKOM KAZALIŠTU LUTAKA

Nakon dugo očekivanog Božića, slijedi još mnogo lijepih dana zimskih praznika, koji su idealno vrijeme za obiteljske izlete, druženja i − odlaske u kazalište. Zagrebačko kazalište lutaka ući će u novu godinu revijom najtraženijih predstava pa vas pozivamo da se sklonite sa siječanjske hladnoće i uživate u raskošnoj paleti bajki koje će se nizati na našoj pozornici. Revija traje od 2. 1. 2019. - 13. 1. 2019., a ulaznice se nude po prazničnoj cijeni od 20 kuna.
Usto, svako dijete uz kupljenu ulaznicu dobiva i album za sličice s fotografijama iz ZKL-ovih predstava. Sakupljajte sličice, upisujte svoje dojmove i osvojite dvije ulaznice kada popunite album, koji će vam istodobno ostati draga uspomena kao pravi mali kazališni dnevnik. Doatne informacije ovdje
 
KRONOmetaFORA 2019. natječaj za najbolju  kratku priču na temu vremena 15.11.2018. - 15.3.2019. 
 
Natječaj za najbolju kratku priču koji Knjižnica Vladimira Nazora organizira sedmu godinu zaredom otvoren je od 15. studenog 2018. do 15. ožujka 2019. Popis priča objavit će se na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti. 
Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba. 
 Više na poveznici ovdje
 

Aktualno