clanak False

ZeGeVege festival - 5. i 6. rujna

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je ovogodišnji ZeGeVege festival održivog življenja koji se održava u organizaciji Udruge Prijatelji životinja.
05.09.2014.


Na Trgu bana Josipa Jelačića, sedmi put za redom, u organizaciji Udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja, održava se ZeGeVege festival održivog življenja pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji je, i ove godine, otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Drago mi je da smo se i ove godine našli na glavnom zagrebačkom trgu, da se Festival eko prehrane i eko proizvoda razvija i raste, istaknuo je gradonačelnik Bandić, napomenuvši da danas u Zagrebu, prema istraživanju, ima preko 30.000 tisuća vegetarijanaca, a da oko 75% građana podržava ovaj način prehrane. 

Uz zahvalu gradonačelniku na kontinuiranoj podršci, predsjednik Udruge Prijatelji životinja Luka Oman naglasio je da na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu, u petak i subotu, 5. i 6. rujna, izlaže preko 80 izlagača, a posjetitelje će besplatnim nastupom zabavljati oko 20 izvođača. Svi proizvodi su isključivo biljnog podrijetla, dodao je, a predstavit će se razne radionice, proizvođači zdrave hrane te kozmetike i sredstava za čišćenje koja nisu testirana na životinjama, eko-poljoprivrednici, restorani, proizvođači ekološki prihvatljivih ambalaža, prijevoznih sredstava i alternativnih izvora energije.


Gradske vijesti - 2014.