clanak False

Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu na Trgu bana Jelačića

Početak Došašća i ove je godine obilježen Službom riječi i paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Trgu bana Josipa Jelačića.
29.11.2014.


Početak Došašća i ove je godine obilježen Službom riječi i paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Trgu bana Josipa Jelačića. 

Svijeću je zapalila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, zajedno sa zamjenikom biskupa vikara za grad Zagreb mons. Zvonimirom Sekeljem i župnikom Župe Svete Marije na Dolcu prečasnim Zlatkom Golubićem, koji su predvodili obred Službe riječi.
 
U ovo radosno vrijeme čekanja Božića moramo osvijestiti sve ono zbog čega možemo biti sretni i zadovoljni, više se posvetiti svojim bližnjima, kao i sjetiti se i pomoći onima koji imaju manje i kojima je pomoć potrebna, napomenula je zamjenica Sandra Švaljek, dodavši da će Grad sudjelovati u mnogim humanitarnim akcijama kako bi blagdan Božića učinio toplijim i veselijim građanima kojima je to potrebno.



Advent na Zrinjevcu

U večernjim satima započeo je i Advent na Zrinjevcu koji je tradicionalno započeo paljenjem mnogobrojnih dekorativnih lampica i zasjao blagdanskim bajkovitim sjajem. Mnoštvo građana uživalo je u zvukovima duhovnih i božićnih pjesmama zbora Sveti Duh, te rocabilly grupe Acoustic Mojo i zvucima jazza grupe Marta's.
 
Uz bogati glazbeni program, jednim od najljepših zagrebačkih parkova cijeli će se prosinac širiti mirisi i okusi starih zagrebačkih gastronomskih specijaliteta, tople čokolade i kuhanog vina. 

Blagdansku rasvjetu zapalile su zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

 

Vezani tekst...


Gradske vijesti - 2014.