clanak False

U Gradsku upravu stiglo Betlehemsko svijetlo

U zgradu Gradske uprave, desetu godinu za redom, pristiglo je Betlehemsko svjetlo – svijetlo mira koje je dočekala zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.
16.12.2014.

Fotogalerija

Uz prigodne božićne pjesme, u zgradu Gradske uprave, desetu godinu za redom, pristiglo je Betlehemsko svjetlo – svijetlo mira. Izviđače Zagrebačkog skautskog zbora koji su u fenjeru donijeli ljubav i nadu u obliku svijeće, dočekala je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek. 

Svjetlo vam dajemo da ga prenesete dalje, unesite ga u svoj dom i darujete svjetlo jedni drugima. Želimo da ovo svjetlo ide iz ruke u ruku i da donese svjetlo u srca svih nas – rekli su Ana i Matej, koji su u ime kolega iz Zagrebačkog skautskog zbora pozdravili domaćine na Trgu Stjepana Radića. 

Zahvalivši što su donijeli svijetlo, koje će u Gradskoj upravi gorjeti do Badnjaka, zamjenica je naglasila - Ovo svijetlo simbolizira Božić, ali isto tako i ono što Božić treba donijeti u naša srca - mir, dobrotu i ljubav, a nama pružiti nadu, snagu, optimizam i vjeru te mir i svijetlo Božića, te je svima zaželjela radosne blagdane i veselu i uspješnu 2015. godinu. 

Zagrebački izviđači već 25 godina sudjeluju u ovoj akciji donoseći svijetlo iz Beča u zagrebačku katedralu te ga dalje odnose u biskupije, župe, bolnice, skloništa za beskućnike, staračke domove, te kulturne i političke institucije.


Gradske vijesti - 2014.