clanak False

Udomljavanje je fora

Na središnjem gradskom trgu, do 15,00 sati održava se posljednja ovogodišnja akcija Udomljavanje je fora  pod nazivom Peseki i kerovci.
08.11.2014.


Na središnjem gradskom trgu, Trgu bana Jelačića, od 9,00 do 15,00 sati održava se posljednja ovogodišnja akcija u organizaciji Ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Gradskog skloništa za napuštene životinje Udomljavanje je fora pod nazivom Peseki i kerovci. Cilj je potaknuti građana na udomljavanje napuštenih životinja i odgovorno ponašanje prema kućnim ljubimcima.


Ovoj plemenitoj Akciji u jutarnjim se satima pridružila i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek uputivši apel građanima da budu odgovorni prema svojim četveronožnim prijateljima.


Kako je udomljavanje stvarno fora i brojna skloništa i udruge za zaštitu spašavaju pse i mačke s gradskih ulica i pomažu im pronaći novi dom, tako se ovaj put Akciji pridružio i Osijek. Želje je organizatora povezati sve hrvatske gradove s ciljem pomaganja životinjama – da ne budu napuštene, zanemarivane ili zlostavljane te da pronađu novi dom.


Gradske vijesti - 2014.