clanak False

ZAHVALA GRADSKOG UREDA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU I OSOBE S INVALIDITETOM GRADA ZAGREBA MEDICINSKIM SESTRAMA I TEHNIČARIMA ZAPOSLENIMA U SUSTAVU SOCIJALNE SKRBI POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SESTRINSTVA

12.05.2020.
Medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju na dan 12. svibnja Međunarodni dan sestrinstva, u spomen na rođenje Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva, rođene upravo na današnji dan. Ovu je godinu Svjetska zdravstvena organizacija proglasila i Međunarodnom godinom medicinskih sestara i primalja u čast obilježavanja 200. obljetnice njezina rođenja.
Međunarodni dan sestrinstva predstavlja jedan od značajnijih događaja na području sestrinske profesije pa je i najbolja prilika da im se baš na današnji dan posebno zahvalimo za svu humanost, požrtvovnost i brigu usmjerenu prema drugima.
Protekli mjeseci su za medicinske sestre i tehničare bili izrazito zahtjevni. U pandemiji COVID-19 dali su svoj veliki obol, radili u iznimno teškim uvjetima, čak i odvojeno od svojih obitelji, ali svojem radu su pristupali te i dalje pristupaju hrabro i marljivo.  
Ovim putem izražavamo neizmjernu zahvalnost svim medicinskim sestrama i tehničarima zaposlenima u sustavu socijalne skrbi te ovom prigodom želimo istaknuti da su važan dio stručnog tima. Posebno zahvaljujemo onima zaposlenima u domovima za starije osobe, na njihovom svakodnevnom radu, trudu i požrtvovnosti u skrbi za korisnike u teškim uvjetima pandemije te potresa koji je pogodio naš Zagreb i dodatno otežao njihov svakodnevni rad. Svojom stručnošću, profesionalnošću i prije svega humanošću olakšali ste život našim starijim sugrađanima, stanovnicima domova, u ovim izvanrednim i teškim uvjetima života. Na tome vam velika hvala!
Svim medicinskim sestrama i tehničarima, koji su ovo zanimanje odabrali za svoj životni poziv, upućujemo iskrene čestitke povodom njihovog dana - Međunarodnog dana sestrinstva!

Aktualnosti / događanja