clanak False

Na XIII. konferenciji socijalnih radnika predstavljeni primjeri dobre prakse Grada Zagreba

26.09.2024.

.

Socijalni rad za pravedno i participativno društvo naziv je XIII. konferencije socijalnih radnika što je, od 23. do 25. rujna, održana u Vodicama. Kroz bogat trodnevni program sudionici su imali priliku razmijeniti profesionalna iskustva, propitivati i analizirati, ali i predstaviti primjere dobre prakse iz svog djelovanja i rada.

Zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom dr.sc. Romana Galić i Martina Antolković iz Odjela za socijalnu skrb izlagale su na temu Digitalizacija sustava socijalne skrbi Grada Zagreba - postignuća i izazovi dok su Ivana Cikač i Tomica Golubić predstavili poster Suočavanje s izazovima profesije socijalnog rada iz perspektive djelatnika Gradskog ureda. Psihosocijalni rizici i stres u socijalnom radu kroz poster su prezentirali Tomislav Leskovar i Marina Horvat.

Konferencija je bila usmjerena prema aktivnostima kojima socijalni rad nastoji ostvariti svoju profesionalnu misiju i ključnu vrijednost, a to je pravednije društvo za sve građane.

Kroz dva plenarna predavanja bilo je riječi o zagovaranju povećanja participacije korisnika u okviru sustava, a posebice o participaciji djece i mladih te mogućnosti unapređenja skrbi na temelju korisničke perspektive.
Plenarnom panel raspravom nastojalo se otvoriti pitanja uključivanja korisnika u pojedina područja socijalnog rada te uloge profesionalne zajednice u etičnom promicanju važnosti perspektive korisnika. Primjeri dobre prakse i analiza izazova s kojima se socijalni radnici u svojoj praksi susreću prikazani su kroz dvije sekcije poster prezentacija s ukupno 32 postera. Kroz četiri radionice i 37 izlaganja u fokusu je bilo djelovanje socijalnih radnika s ciljem poticanja participacije korisnika u planiranju, procjeni i provedbi socijalnih usluga i drugih stručnih aktivnosti, kao i na uspostavi odnosa s korisnikom i značaja kojeg odnos ima za ostvarivanje participacije.

Aktualnosti / događanja