clanak False

Održan 21. Gerontološki tulum

01.10.2024.
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u Parku Josipa Jurja Strossmayera danas je održana tradicionalna manifestacija “Gerontološki tulum” kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Gradska uprava ulaže velike napore kako bi se unaprijedili životni uvjeti starijim sugrađanima. Učestalo razmatramo mogućnosti kako pomoći starijim osobama u nošenju s inflacijom. Ponosni smo da smo jedini u Hrvatskoj koji svojim domovima za starije nisu podizali cijene unazad nekoliko godina, a takvu praksu ćemo kroz subvencije nastaviti i u budućnosti. Osim toga, otvorili smo dom za starije na Markuševcu, otvorit ćemo nove domove u Dubravi i u Španskom, a tražimo lokaciju i za novi dom u Sesvetama”, naveo je gradonačelnik Tomašević, podsjetivši da je Grad nedavno omogućio i besplatan javni prijevoz za sve osobe starije od 65 godina.

Gerontološki tulum, koji se održao 21. put, obogatilo je oko 500 sudionika koji su na pozornici i štandovima okupljenima predstavili različite aktivnosti, od plesnih i rekreativnih radionica pa sve do kulturno-umjetničkih društava.

Program je također sadržavao preventivno-zdravstveni dio pa su građanima bili osigurani besplatni ciljani pregledi kao što su mjerenje tlaka i šećera, mjerenje vitamina i minerala, mjerenje tlaka venske cirkulacije, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

Gradske vijesti