clanak False

Zagrebački vozač kartinga na pobjedničkom postolju

19.04.2017.

Član Karting kluba „1“ iz Zagreba, Kristijan Habulin, na najprestižnijem svjetskom karting natjecanju WSK Championship (Svjetski kup u kartingu), koji se smatra inačicom natjecanja F 1, postigao je ovih dana u Italiji iznimno vrijedan rezultat popevši se na pobjedničko postolje.

Nakon četiri odvežene utrke: International Circuit "La Conca" (24.-27. veljače 2011.), International Circuit "7 Laghi", Casttelleto di Brunduzz (24.-27. ožujka), International Circuito "Val Vibrata" (12.-15. svibnja), International Circuito "Siena" (2.-5. lipnja), u konkurenciji natjecatelja iz Italije, Njemačke, Francuske, Belgije, Nizozemske, Švedske, Poljske, Austrije, Švicarske i Velike Britanije, trenutačno se nalazi na 3. mjestu u ukupnom poretku.

Peta utrka, International Circuito "Viterbo" vozit će se od 22. do 24. listopada 2011.

Za nastup u WSK potrebna je "C " licenca za juniore te "B " ili "A " za seniore, što podrazumijeva da mu može pristupiti samo natjecateljska elita pa zato i predstavlja F 1 u kartingu (Kristijan Habulin nositelj je "A " licence).

Kristijan Habulin, zagrebački student ekonomije i član Zagrebačkog karting saveza vozi karting od svoje 13 godine i već se godinama nalazi na vrhu ljestvice u svojoj klasi, višegodišnji je prvak Hrvatske i naš najuspješniji natjecatelj na prestižnim međunarodnim utrkama.

Njegov najnoviji uspjeh zasigurno će pridonijeti daljnjoj popularizaciji kartinga u našoj sredini.

 


Novosti 2011