clanak False

450 izlagača na INOVI-MLADI 2011.

19.04.2017.

U prostranoj auli Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i ove je godine, 7. svibnja, otvorena tradicionalna izložba inovacija mladih Hrvatske – "INOVA-MLADI 2011". Zajednički su je organizirali Savez inovatora Zagreba, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Savez udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruga inovatora FSB-a i zagrebačke udruge mladih inovatora.

Želeći potaknuti brži i osmišljeniji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu, ova je izložba prvi put organizirana 2001. godine. Od tada svake godine okuplja veliki broj mladih inovatora ne samo iz Zagreba nego i cijele Hrvatske i inozemstva.

Na ovogodišnjoj, 11. po redu, svoje inovacije (čak 256!) izložilo je 450 izlagača iz 67 osnovnih i srednjih škola, fakulteta i udruga iz Zagreba, Osijeka, Belog Manastira, Dugog Sela, Velike Gorice, Šibenika, Samobora, Karlovca, Rijeke, Sarajeva, Banja Luke, Prijedora, Subotice i Sremske Mitrovice.

Vrlo zanimljive i originalne radove pomno je proučio i vrednovao ocjenjivački sud, a nagrade (njih ukupno 320) svečano će biti dodijeljene 27. svibnja u 14 sati.

Ovogodišnju INOVU-MLADI 2011. prigodnim je riječima otvorila Madeleine Wolf, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba i voditeljica Odjela za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

   


Novosti 2011