clanak False

Zagreb Tourfilm festival

Ceremoniji dodjele nagrada 3. međunarodnoga festivala turističkog filma ZAGREB TOURFILM FESTIVAL pridružio se i gradonačelnik Milan Bandić.
06.06.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se i pozdravio prisutne na ceremoniji dodjele nagrada 3. međunarodnoga festivala turističkog filma ZAGREB TOURFILM FESTIVAL koji se u Zagrebu održavao od 4. do 6. lipnja. 

Na ovogodišnjem festivalu publika je mogla uživati u probranim filmovima iz čak 58 zemalja - Australije, Austrije, Bangladeša, Kolumbije, Poljske, Rusije i mnogih drugih. Ukupno je odabrano 113 filmova među čak 300 prijavljenih, koji promoviraju razne oblike turističkih atraktivnosti - od promocije turističkih odredišta, avanturističke ponude, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta, do upoznavanja ljudi, kulture i tradicije, religijskog, ruralnog turizma te brojnih drugih specifičnih oblika ponude. 

Također, gradonačelnik je dodijelio nagrade nekima od najboljih, a nagrade su se dodjeljivale u četiri glavne kategorije: spot filmovi do tri minute, do sedam minuta, do 60 minuta, te četvrta kategorija su dokumentarni filmovi do sat vremena. Dodijeljena su i Srca Zagreba za najbolje domaće djelo u istim kategorijama i nagrade direktora festivala kao i posebne nagrade za scenarij, režiju, kameru, montažu, glazbu te animaciju, 3D ili umjetnički dojam.


Gradske vijesti - 2014.