clanak False

Uskoro počinje 19. izdanje Naj, naj,naj festivala

18.04.2019.
Novo 19. izdanje Naj, naj,naj festivala održat će se od 24. do 28. travnja. U pet festivalskih dana posjetitelji će moći vidjet ukupno devet predstava. Na novom izdanju ovog međunaropdnog festivala prvi puta gostuje kazalište iz Afrike, a izvedbe  su posvećene prihvaćanju različitosti i očuvanju planeta Zemlje.

Prema  riječima selektorice Festivala Željke Turčinović osamnaest godina postojanja sa sigurnošću potvrđuje da se Naj, naj, naj festival u produkciji kazališta Žar ptica trajno pozicionirao na mapi kazališnih događanja u kulturi grada Zagreba kao mjesto svečanosti kazališta za djecu, mogućnost da mala publika vidi na jednom mjestu i u ograničenom vremenu nove predstave iz Hrvatske i svijeta, otkrije nove priče i nove tendencije postavljanja predstava koje osim veselja i druženja pružaju pogled na društvene, ekološke, kulturne i socijalne probleme.

Između 62 pristigle prijave iz inozemstva i 25 iz Hrvatske, selektorica festivala dramaturginja Željka Turčinović ove godine odabrala je šest domaćih i tri strane predstave. Iz Hrvatske će, pored GK Žar ptice kazališta domaćina, nastupiti: GKL Split, GKL Rijeka, Kazalište lutaka Zadar, Kazališna družina Pinklec, Kotar teatar i Mala scena. Iz svijeta prvi put iz daleke Ugande stiže kazalište Blac Anthem iz Kampale, s temom o zaštiti planeta Zemlje u svojoj predstavi Plastika. Narodnu priču iz Gruzije donosi Državno kazalište za djecu i mlade Nodar Dumbadze iz Tbilisija, a iz susjedne Austrije Dschungel Wien plesnu priču o radosti za najmlađe.

Izabrana kazališta izvest će svoje najbolje predstave koje svaka na svoj način potiču na razmišljanje o našem mjestu na planeti Zemlji, različitosti i prihvaćanju drugih pogotovo kad je riječ o izbjeglima. 19. međunarodni Naj, naj, naj kroz radost kazališnog druženja sve ih objedinjuje pod motom "Nek nam Zemlja svima bude dom".

Festival će trajati za vrijeme proljetnih školskih praznika, a ulaznice za sve predstave su besplatne.

Raspored predstava potražite ovdje.

Aktualno