clanak False

Upitnik o socioekonomskom statusu i kvaliteti života građana i građanki Grada Zagreba

18.10.2021.
Poštovani/e

pred Vama se nalazi upitnik kojim Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, želi ispitati socioekonomski status i kvalitetu života građana i građanki Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava svake godine 17. listopada, a koji je Glavna skupština Ujedinjenih naroda službeno proglasila 1993. godine.
 
Na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba 16. ožujka 2021. godine usvojena je Zagrebačka strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti za razdoblje od 2021.-2025. godine (u daljnjem tekstu: Zagrebačka strategija). Time je Grad Zagreb postao prvi grad u Republici Hrvatskoj koji je osmislio i usvojio strateški dokument koji je isključivo posvećen prevenciji siromaštva i socijalne isključenosti, a jedna od aktivnosti je i provedba istraživanja.

Cilj ovoga istraživanja socioekonomskog statusa i kvalitete života građana i građanki Grada Zagreba je dobiti uvid u stvarno stanje kako bismo bolje razumjeli situaciju s kojom se nose naši građani/ke. Na temelju dobivenih rezultata želimo kreirati ili nadopuniti naše postojeće programe i mjere socijalne zaštite koji će biti usmjereni na poboljšanje kvalitete života i smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti.
 
Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom samostalno provodi ovo istraživanje i to u okviru aktivnosti Zagrebačke strategije, a nakon online verzije upitnika, uslijedit će terensko prikupljanje podataka u suradnji s organizacijama civilnog društvu koje pružaju podršku ranjivim skupinama društva u Gradu Zagrebu.

Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno i anonimno te u bilo kojem trenutku možete odustati od ispunjavanja. Podaci koje prikupimo analizirat će se zbirno te se ni na koji način neće moći konstruirati identitet pojedine osobe koja je sudjelovala u istraživanju.

Molimo Vas da odgovarate iskreno te nam pomognete u stvaranju uvida u potrebe građana/ki Grada Zagreba.
 
Online upitnik raspoloživ je od 17. listopada do 31. listopada 2021. godine.

Za sva pitanja slobodno se možete obratiti na e – mail Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom guszoi@zagreb.hr

Unaprijed zahvaljujemo.
 

Gradske vijesti - 2021.