clanak False

Trešnjevka dobila novi objekt Osnovne škole ''August Šenoa''

03.12.2021.
Novoizgrađeni školski objekt sa sportskom dvoranom Područne škole Pongračevo OŠ Augusta Šenoe simboličnim je činom rezanja vrpce jutros u društvu učenice otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U gradonačelnikovu poslu i u njegovu protokolu ništa nije ljepše od otvorenja nove škole. Izgradnja ove zgrade je započela u mandatu prošle vlasti, a mi smo odradili završne radove te smo proveli javnu nabavu za njezino opremanje. Hvala građanima na inicijativi, ali i višegodišnjim poticajima izgradnji područnog objekta OŠ Augusta Šenoe. Zbog ekspanzije broja stambenih zgrada u ovome dijelu GČ Trešnjevka sjever, potrebna je bila nova školska zgrada, rekao je gradonačelnik pa je potom naglasio da je ovo tek prva faza izgradnje. Za drugu fazu je planirano da se poveća njezin kapacitet na 20 razrednih odjela za učenike od 1. do 8. razreda i da se izgradi vanjsko sportsko igralište nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi.

Gradonačelnik je također istaknuo da se u sklopu mehanizma Nacionalni plan oporavka i otpornosti priprema prijava projekata. Radimo na projektima u vrijednosti od čak dviju milijardi kuna. Vidjet ćemo koliko će novca biti raspoloživo isključivo za Grad Zagreb budući smo u kompeticiji s drugim jedinicama lokalne samouprave. Iz EU fondova nastojat ćemo povući što više sredstava, dok ćemo ostatak financirati iz proračuna Grada Zagreba.

Nova područna škola se sastoji od 8 učionica razredne nastave, dviju za nastavu informatike, dviju za izbornu nastavu te od kuhinje s blagovaonicom, knjižnice i dvodijelne sportske dvorane, a može ju pohađati 240-ero učenika od 1. do 4. razreda.

Puno hvala svima onima koji su doprinijeli da se u današnjim teškim vremenima okupimo oko lijepoga i pozitivnog. Područna škola Pongračevo je dobila prekrasne učionice, novu dvoranu i kuhinju i kreće ispočetka. No oni na kojima se temeljii odgojno-obrazovni rad u ovoj školi nisu početnici. Kvalitetu i iskustvo što su ga stekli u jednoj od starijih i kvalitetnijih zagrebačkih škola – u OŠ Augusta Šenoe oni prenose u ovu školu, kazala je ravnateljica Ivana Sauha.

Vrijednost radova je 41,5 milijuna kuna te 4 milijuna kuna opreme.

Gradske vijesti - 2021.