clanak False

Položeni vijenci u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

17.11.2021.

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem zapalilo je svijeće i položilo vijence kod  Spomen - obilježja Glas hrvatske žrtve - Zid boli i Središnjeg križa na Mirogoju.
 
"Vukovar, kao mjesto posebnog pijeteta ima posebnu ulogu i mjesto u povijesti uspostave samostalne Republike Hrvatske i predstavlja simbol hrabrosti i nesebične žrtve. 
Ovim simboličnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odajemo počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje", rekao je gradonačelnik Tomašević.
 
Uz gradonačelnika u izaslanstvu Grada bili su i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, zastupnica u Gradskoj skupštini i članovi Odbora za branitelje Daniela Širinić, Svibor Jančić i Tihomir Milovac.
 
Gradonačelnik Grada Zagreba će sukladno ranijoj najavi sutra u Vukovaru sudjelovati u službenom protokolu povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2021. "VUKOVAR – MJESTO POSEBNOG PIJETETA“.

Gradske vijesti - 2021.