clanak False

Obilježen Dan fakulteta elektrotehnike i računarstva

26.11.2021.
Danas je velikoj dvorani FER-a u Vukovarskoj održana svečanost u povodu Dana fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Tradicija studija elektrotehnike u Zagrebu prvi put je zabilježena 1919. godine, a nastavlja se uspostavom Tehničkog fakulteta 1926. Samostalni Elektrotehnički fakultet osnovan je 1956., a ime mijenja u Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) 1995. godine. 

Pozdravivši okupljene, dekana Fakulteta profesora Gordana Gledeca, predstavnike Sveučilišta i akademske zajednice, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević je naglasio kako čestitku ne upućuje samo zbog Dana Fakulteta već i zbog predanog rada i rezultata što ih polaznici ove institucije bilježe kroz dugi niz godina. 

„Zahvaljujući svojoj dugoj tradiciji, kvalitetnim profesorima i izvrsnim studentima, Fakultet elektrotehnike i računarstva je najveća i najutjecajnija znanstvena i obrazovna institucija u Hrvatskoj na području elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija. Želim vam da ustrajete u daljnjem razvoju i promicanju znanosti te postignutim rezultatima pridonosite međunarodnom ugledu grada Zagreba i Republike Hrvatske“, poručio je.

Posebno je pohvalio tehnološke inovacije koje su postale sastavni dio našeg profesionalnog, ali i privatnog okruženja, te je istaknuo da danas gotovo da i nema struke u kojoj se te tehnologije i s njima povezano digitalno poslovanje nisu nametnuli kao prioritet.

Osim gradonačelnika Tomaševića, na prigodnoj svečanosti, uz uvodno obraćanje rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, goste su pozdravili i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Najuspješnijim studentima i djelatnicima dodijeljena su priznanja i nagrade Fakulteta, a okupljene su u glazbenom dijelu programa zabavljali vokalni ansambl Kvartet Gubec. Po završetku svečanosti gosti su imali priliku pogledati izložbu FER-ovih projekata te se družiti na svečanom domjenku.

Gradske vijesti - 2021.